8. kolo
05.10.2008 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Pagis smetl Lyon hattrickem

Tohle je určitě největší překvapení kola. Rennes dokázalo třemi góly smést mistrovský Lyon, co je ještě zajímavější, že veterán Mickaël Pagis ho pokořil hattrickem. Na prvním místě Lyonu však tento výsledek nic nezměnil.

Pětatřicetiletý útočník skvělým výkonem způsobil první porážku hostů v sezóně, kteří vypadali po náročném zápase Ligy mistrů s Bayernem hodně unaveně. Vedoucí pozici sice neopustili, ale na rozdíl dvou bodů se jim přiblížilo Toulouse.

Gólman Lloris byl pod palbou hned od úvodních okamžiků. Po přihrávce Oliviera Thomerta mohl skórovat Jimmy Briand, lyonský brankář byl ovšem na místě. Rennes v 17. minutě zaslouženě vedlo, Moussa Sow přihrál Pagisovi, který z chumlu vypálil za Llorisova záda. Nicolas Douchez, strážce domácí branky, skvěle lapil volej Frederica Piquionneeho po centru Keity, to bylo však ze strany sedminásobného mistra Ligue 1 v první půli všechno.

V 56. minutě střílel do prázdné branky podruhé v utkání Mickaël Pagis, když Thomert rozhodil po centru z rovnováhy gólmana Llorise, jenž se nestačil přemístit. Kim Kallström nabídl domácímu zabijákovi i třetí branku, Pagis jeho chybu náležitě potrestal.

Rennes ale tři "fíky" nestačily a pokračovalo v ofenzivním fotbalu nadále. Lyon musel hlásit pohotovost po hlavičce Manganeho. Za hosty mohl vsítit branku Juninho, který měl při svém dalekonosném pokusu i smůlu, ovšem upřímně – příliš by zatřepotání sítě jeho týmu stejně nepomohlo.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele