34. kolo
03.05.2009 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sakhův vlastenec rozhodl o výhře Rennes

Pařížané měli velkou možnost posunout se po zaváhání Lyonu na třetí příčku zaručující Ligu mistrů pro příští sezónu. Ovšem i oni stejně jako Olympique prohráli, takže vše zůstává při starém. Rennes zvítězilo 1:0 díky vlastní brance domácího stopera Mamadoua Sakha a stále tak může reálně myslet na postup do evropských pohárů přes ligu.

Domácí se museli nakonec obejít bez svého nejlepšího střelce Guillaumeho Hoaraua, jehož trápil přitahovač. Poslední testy nedopadly pro autora 17 ligových branek dobře, takže se vedle Giulyho postavil do útoku od začátku Pegguy Luyindula.

Beninský záložník Stéphane Sessegnon byl pro Rennes v první půli tou největší hrozbou. V 17. minutě zaspolupracoval s Giulym, který nebezpečně, ale neúspěšně vypálil na branku. Na druhé straně střílel nad Olivier Thomert, ovšem PSG bylo v ofenzívě lepší. Sessegnon před přestávkouještě těsně minul z dálky.

Druhá půle moc hezký fotbal nenabídla. Oba týmy neměly toho správného vůdce, který by rozvíjel útočné akce, za PSG především polevil Sessegnon. Bezbrankový stav tak musela rozhodnout až vlastní branka. V 65. minutě celý Park princů ztichl, když volej bývalého hráče pařížského klubu Leroye nasměroval nechtěně a hodně nešťastně do protipohybu gólmana Landreaua přímo k tyči bek Sakho. Pak mu zbylo jen spadnout na trávník a schovat tvář do dlaní.

PSG se ale nevzdávalo, v poslední dvacetiminutovce vyvinulo na Rennes obrovský tlak. Avšak Clemént i Sessegnon stříleli mimo, Makelele sice mezi tři tyče, jenže mezi nim i stál připravený Douchez. Domácí zůstali i přes prohru na čtvrtém místě, protože Toulouse nevyhrálo v Marseille, hosté právě na pátý celek tabulky ztrácí už pouze čtyři body.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele