36. kolo
17.05.2009 21:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Olympique Marseille - Olympique Lyon 1:3

Olympique Marseille si řádně zkomplikoval boj o mistrovský titul. V závěrečném zápase 36. kola svěřenci Erika Geretse nestačili doma na Lyon a prohráli 1:3. Na vedoucí Bordeaux nyní ztrácejí tři body, naopak Lyon je hodně blízko alespoň ke konečnému třetímu místu.

Bordeaux v sobotu porazilo Le Mans 3:2 a hodilo tak rukavici Marseille, která musela odpovědět. A začala dobře, Niang trefil tyč, v dalších dvou šancích byli Brandao a Valbuena, které skvěle vychytal Lloris.

Sedminásobný mistr přežil úvodní nápor domácích a ve 31. minutě sám otevřel skóre. Brandao ve vlastní pokutovém území poslal na zem Edersona a rozhodčí nařídil penaltu, kterou s přehledem proměnil Karim Benzema - 0:1.

Úvodní branka zápasu s domácími trochu zamávala a aby toho nebylo málo, přišla do přestávky ještě jedna. Benzema se v posledních týdnech potýkal se špatnou formou, to ale nyní hodil za hlavu. Tři minuty před odchodem do kabin si naběhl na přihrávku reprezentačního kolegy Toulalana a zvýšil vedení svého týmu na 2:0.

Pro Marseille přitom mohl první poločas skončit tím v danou chvíli nejlepším možným způsobem. Závěrečnou střelu na bránu vyslal Cheyrou, míči se ovšem do cesty postavila tyč.

Druhá půle se nesla ve znamení marné snahy Marseille o vstřelení kontaktní branky. V pokutovém území dvakrát padl na zem Niang, ani v jednom případě se ale penalta nepískala. Naději domácím dal až střídající Wiltord, který v 80. minutě zužitkoval centr Nianga a snížil na 1:2.

Více toho ovšem domácí již nestihli, v samém závěru naopak ještě jednou inkasovali, když se ze třiceti metrů z trestného kopu prosadil Juninho.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

vše o Olympique de Marseille na http://www.om-czech.webnode.cz/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele