17. kolo
06.12.2008 19:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Olympique Marseille - OGC Nice 2:1

Marseille doma porazila Nice a ukončila jeho pětizápasovou sérii výher. Zároveň se dotáhla na vedoucí Lyon na tři body, mistr Francie má ale k dobru ještě zápas s Nantes.

Oba týmy měly před začátkem zápasu stejný počet bodů, po výhře Marseille se ale domácí posunuli na druhé místo Ligue 1, hosté z Nice zůstávají na pátém místě. První gól vstřelil hostující Echouafni, bohužel pro něj i celé jeho mužstvo se ale trefil do vlastní sítě. Druhý gól Marseille vstřelil těsně před poločasem z penalty Niang, za hosty dokázal skóre zmírnit pouze Bamogo.

Domácí se mohli vedení ujmout již po třech minutách, Bolo Zenden vypálil na gólmana hostů tvrdou ránu, ten ale s problémy dokázal míč vyrazit nad břevno. Marseille ale nebyla smutná dlouho, v 14. minutě totiž s notnou dávkou štěstí skončil míč v síti Nice. Zasloužil se o to obránce hostů, který se snažil odkopnout míč od své branky po přímém kopu Zianiho. Provedl to ale tak nešťastně, že míč skončil za zády gólmana Ospiny.

Druhý gól mohl po pohledné kombinaci s Niangem přidat Zenden, gólman Ospina se ale proti bývalému hráči Liverpoolu vytáhl dobrým zákrokem a nedovolil tak domácím odskočit na dvougólový rozdíl. Nakonec se ale domácí dočkali ještě do konce prvního poločasu, když rozhodčí zapískal penaltu za faul Roola na Valbuenu. Úspěšným exekutorem se stal Mamadou Niang, který si připsal již svůj devátý gól v sezoně.

Nice ale vstoupilo do druhého poločasu velice dobře a již po třech minutách pobytu na hřišti se mohli hostující příznivci radovat ze snížení na 1:2. Diakite našel svým centrem Bamoga, který dokázal míč napálit do levého rohu Mandandovy brány přesto, že ho bránilo hned trio marseillských obránců.

Jistotu mohl Marseille dodat Niang, který se po kombinaci s Koném odhodlal ke střele. Ta nakonec překonala Ospinu, hostům ale podruhé pomohla dobře postavená tyčka.

Nice postupem času zvyšovalo svůj tlak, který málem vedl ke dvěma gólům, nakonec ale Mandanda další gól neinkasoval. Nejdříve dokázal zlikvidovat jasnou šanci Moulounguiho, posléze mu pomohlo také břevno, které z dvaceti metrů nastřelil Saada.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

marseille by potrebovala vyhrat, 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele