26. kolo
01.03.2009 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Stade Rennes 1:1

Lyon zřejmě nebyl po zápase Ligy mistrů z Barcelonou ve své kůži a v ligovém střetnutí s Rennes i přes nástup v plné sestavě pouze remizoval 1:1. Hosté však byli v mnoha pasážích lepším týmem, a ačkoli stav vyrovnali až v nastaveném čase, bod si ze hřiště Olympiqueu rozhodně zasloužili.

Rennes opravdu nehrálo špatný fotbal. Ve 12. minutě se dostal k hlavičce obránce Bocanegra po centru od Cheyroua, ale stejně jako Danzeho volej i jeho gólman Lloris vychytal. Největší šanci prvního poločasu, který nebyl na šance tak bohatý, spálil Kader Keita, avšak z běhu po Källströmově centru pálil jen nad.

Hosté i nadále ve druhé půli trápili favorita. Útočníka Brianda zastavil ve vyložené pozici na poslední chvíli domácí obránce Mensah, v 60. minutě střílel z vápna z voleje hodně nebezpečně nad Hansson. Na druhé straně převedl své umění Karim Benzema, který předložil skvělou přihrávku Edersonovi, jenže ani on nezamířil mezi tři tyče.

Gólman Lloris pak zabránil v šanci Briandovi a nakonec se v 65. minutě mohl se spoluhráči radovat z první branky utkání. Benzema podal střídajícímu Pjaničovi, ten odcentroval na Švéda Kälströma, který po skvělém zpracování přízemní střelou k tyči poslal Lyon do vedení.

Olympique pak těsné vedení bránil, nicméně Rennes bylo stále při chuti. Na Stade Gerland nechtělo nechat po svém soldiním předvedeném výkonu všechny body. Když však Briand najednou sám před Llorisem selhal, na zvrat to nevypadalo. V nastaveném čase ale svou chybu francouzský útočník napravil. Pagis mu parádně nabil a skvělý lob zapadl do sítě.

Protože ostatní celky PSG, Marseille a Bordeaux prahnoucí po titulu v tomto kole nezaváhaly, náskok Lyonu se na vedoucí pozici ztenčil na čtyři body. Rennes se postupně přibližuje po krátkém výpadku blíže k pohárové páté příčce.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele