35. kolo
12.05.2009 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Lyon - FC Nantes 3:0

Sestupem ohrožené Nantes Lyon na jeho půdě nijak zvlášť nepřekvapilo. Díky třem přesným trefám, dvěma od Makouna už z první půle a jedné od Mouniera ke konci střetnutí, si Olypmique uchoval teoretickou naději na ligový titul. Hlavně však udrží alespoň do příštího kola třetí příčku zaručující Ligu mistrů před dotírajícím PSG. Nantes kleslo kvůli prohře 0:3 dokonce až na devatenáctou příčku.

Lyon nemá aktuálně nijak zvlášť dobrou formu, proto ho hodně uklidnil vedoucí gól už ze sedmé minuty. Juninho nacentroval zleva na zadní tyč na Edersona, ten vrátil hlavou do vápna Makounovi, jenž taktéž hlavou z blízkosti pohodlně zavěsil. O sedm minut později hlavičkoval nebezpečně znovu po nadýchaném centru brazilského záložníka stoper Cris, tentokráte se ale mezi třemi tyčemi vyznamenal gólman Alonzo. Ten se měl také pak co ohánět proti nebezpečnému přímému kopu rovněž od Juninha.

Ve 34. minutě se Olympique ujal zaslouženého dvoubrankového vedení. Domácí založili rychlý protiútok, kombinační hrou po zemi se dostali přes celé hřiště až před branku Nantes, Juninho přihrál do malého vápna na volného Makouna, jenž do prázdné branky pečetil svůj druhý zásah v zápase.

Gólman Alonzo držel naděje svého týmu alespoň na zisk vytouženého bodu. Juninho ho zase prověřil z přímého kopu, ale on byl na něj opět skvěle připraven. Hosté se po přestávce snažili favorita zaskočit, jenže ten druhému poločasu stejně jako tomu prvnímu dominoval. Snad jen volej Moulleca lyonského brankáře Llorise trochu vystrašila, nakonec však letěla jen vedle. Jedenáct minut před koncem navíc přidal třetí branku po rohu Källstroma Mounier.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

to se lyonu hraje proti takovym slabym ale marseille ani bordeaux neporzili ti srabi lyonšti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele