13. kolo
09.11.2008 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Stade Rennes 0:3

Saint-Etienne opět prohrálo, v lize je to už podeváté a tým Rousseye je na sestupové osmnácté pozici. Tentokrát si na tomto týmu smlslo ambiciózní Rennes, které si domů odváží jasnou výhru 3:0.

Hosté se ujali vedení již ve třinácté minutě, když se poprvé prosadil Mickaël Pagis. Ten přidal svůj druhý gól v 53. minutě, chvíli po gólu Roda Fanniho. Domácí zkrátka opět neustáli tlak, který je na ně vyvíjen již od října a dopouštěli se zbytečných chyb v obraně.

Rennes se mohlo ujmout vedení již v deváté minutě, když se ke střele z dálky dostal Romain Danze. Gólman domácích se ale dokázal rychle přemístit a střelu zlikvidoval. Bezbrankový stav ale nevydržel o moc déle, již o čtyři minuty později se totiž prosadil kanonýr Pagis. Tomu na gól přihrál Jimmy Briand, který dokázal využít špatného odkopu obránce. Francouzský útočník se tak ocitl sám před brankářem domácích a již neměl problém se zakončením – 0:1.

Pagis přidal o pár minut později málem druhý gól. Z pětadvaceti metrů napálil míč a domácí gólman Viviani jen stěží vyrazil balón nad branku. Domácí gólman se musel v první půli vytáhnout ještě jednou, to když nebezpečně hlavičkoval Mbia po přímém kopu aktivního Pagise. Viviani tak alespoň pro první poločas udržel domácí v zápase.

První vážnější šance Saint-Etinne tak přišla až po změně stran, zasloužil se o ni Dimitri Payet, který si pohrál s Fannim a pokračoval na gólmana hostů Doucheze. Ten se ale výjimečné šance domácích nezalekl a míč dokázal v klidu skrýt do svých rukavic.

Necelou minutu po jediné šanci domácích o sobě totiž dal opět vědět Pagis. Ten volejem protáhl gólmana Vivianiho, který ale dokázal míč vyrazit pouze před volného Fanniho, který už s míčem žádný problém neměl – 0:2.

A pro domácí bylo ještě hůř o pár sekund později. Domácí se nadýchávali k náporu, ale opět udeřil nekompromisní Pagis. Ten se dostal po protiútoku tváří v tvář gólmanu domácích a svou střelou mu nedal pražádnou šanci. Domácí se po třetím gólu nedokázali vrátit do tempa a mohli inkasovat i čtvrtý gól z kopačky Mbii. Jeho dělovka se ale bohužel pro hosty odrazila pouze od břevna.

Ke konci zápasu měl ještě jednu šanci domácí Matuidi, jeho nepříliš výraznou střelu ale dokázal v pohodě zneškodnit gólman Douchez. Saint-Etienne tak prohrálo již popáté v řadě a patří mu až osmnáctá příčka. Přestože se týmu daří v pohárové Evropě, budoucnost trenéra Rousseye je více než nejistá...

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele