30. kolo
05.04.2009 21:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Olympique Marseille 0:3

Jednoznačný průběh mělo utkání mezi St. Etienne a Marseille. Hosté zvítězili hladce 3:0 a na vedoucí Lyon ztrácí pouhý bod. O výhru se výrazně zasloužil Niang, který se trefil hned dvakrát a udržel naděje Marseille na zisk mistrovského titulu na velmi vysoké úrovni.

Domácí začali utkání ve vysokém tempu, ale jejich útoky ztroskotávaly na dobře hrající obraně hostů a gólman Mandanda příliš práce neměl. S přibývajícím časem to ale byla právě Marseille, která diktovala tempo hry a za prvních 45 minut si vypracovala dvě šance, které však nedokázala přetavit v góly.

V 10. minutě střílel z deseti metrů Brandao, ale jeho pokus mířil přímo do míst, kde stál brankář St. Etienne Janot. Po půlhodině zahodil stoprocentní příležitost Niang, jehož přesným centrem vybídl ke skórování Valbuena. První poločas tak skončil 0:0, na góly si diváci museli počkat až do poločasu druhého.

V tom stačilo hostům patnáct minut, aby si vytvořili tříbrankový náskok, na který St. Etienne už nedokázalo odpovědět. Po hodině hry zahrával Taiwo přímý kop, jehož střelu dokázal gólman domácích Janot vyrazit pouze před sebe. Míč chtěl do branky dorazit Niang, ale byl faulován a hlavní sudí k velké nevoli domácích hráčů nařídil pokutový kop. K němu se postavil sám postižený Niang a střelou do protipohybu gólmana otevřel gólový účet utkání.

O třináct minut později se skóre měnilo podruhé, Cheyrou našel přesným centrem Brandaa, kterého si obrana St. Etienne příliš nevšímala, a brazilský útočník dokázal bez problémů usměrnit hlavou míč do sítě. O dvě minuty později zvyšoval na 0:3 znovu Niang, který se po závaru před domácí brankou nejlépe zorientoval a prudkou hlavičkou uzavřel gólový účet zápasu.

Autor: Tomáš Lavický / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele