24. kolo
15.02.2009 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - Olympique Marseille 0:1

Poslední zápas 24. kola nejvyšší francouzské soutěže vyzněl lépe pro hosty. Jediná branka Koného ze 77. minuty rozhodla o vítězství Marseille na půdě knížecího klubu z Monaka. Tři body katapultovaly hosty sice na třetí příčku tabulky, avšak na vedoucí Lyon ztrácí Marseille po tomto kole stále pět bodů.

Monako bylo v prvním poločase lepším týmem, ale žádnou ze svých příležitostí nedokázalo dotáhnout do gólového konce. Hned v úvodu poslal Mollo svůj přímý kop těsně nad horní růžek branky Marseille. Stejný hráč ve 20. minutě střílel z hranice pokutového území, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Těsně před poločasovým hvizdem poprvé zahrozila Marseille, avšak hlavička Cheyroua skončila v náručí domácího gólmana.

I začátek druhé půle byl v režii domácího celku, hned po pár minutách musel Mandanda zasahovat proti prudké střele Licata. S přibývajícím časem to ale byli hosté, kdo začal diktovat tempo hry. Po hodině hry si Cheyrou pohrál s domácí obranou a prudkou střelou dal vyniknout gólmanovi Monaka Ruffierovi.

O utkání rozhodl střídající Koné, který po deseti minutách pobytu na hřišti vystřelil hostům tři body. Útočník Pobřeží slonoviny si v 77. minutě zpracoval centr a přesně mířenou střelou k pravé tyči nedal Ruffierovi v brance domácích žádnou šanci. Monako nedokázalo na obdrženou branku už zareagovat, spíše to byli fotbalisté Marseille, kteří mohli v závěru utkání přidat ještě dvě branky. Brandao a hned po něm Valbuena však nebyli úspěšní.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele