21. kolo
20.01.2008 20:55 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Racing Lens - Olympique Lyon 3:0

V nedělní dohrávce 21. kola francouzské Ligue 1 utržil Lyon šokující porážku od Racingu Lens, který se trápí na konci tabulky. Góly do Coupetovy brány vstřelili Toifilou Maoulida (55.), Milan Biševac (69.) a Abdou Kader Mangane (89.). Vedení Lyonu se tak zkrátilo na tři body před Bodreaux, které zvítězilo nad Le Mans 1:2.

Lens se do zápasu pustilo s vervou a již ve 13. minutě mohl otveřít skóre Maoulida, když prohlédl ofsajdovou léčku a dostal se přes lyonskou obranu. Jeho střelu však zlikvidoval brankář Coupet. Francouzský šampion hrozil vážně jen zřídka. Největší gólovou šanci měl též na začátku zápasu Karim Benzema, soupeřovu bránu ale minul.

Po přestávce dostal Maoulida domácí do zaslouženého vedení, když zpracoval přihrávku od Yohana Demont'se a hlavičkou poslal míč do horního rohu Coupetovy brány. Další gól hlavou pak přidal v sedmdesáté minutě Milan Biševac po standardní situaci. V druhém poločase měl Lyon sice mírnou herní převahu, ale nenašel recept na dobře fungující obranu Lens. O překonání brankáře Runjeho se pokusili nejdřív Fabio Grosso a pak ještě Ben Arfa. Před koncem zápasu pak dokonal překvapivou porážku Lyonu Mangane z volného kopu.

Fotbalisté Lens předvedli impozantní představení a na domácím hřišti obrali francouzského mistra o cenné tři body. Lyonské hvězdy nezazářily a připsaly si tak po debaklu v ligovém poháru další porážku.

Autor: Jitka Ludvíková / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

No tak stane se, ale takovej vejvar Ale napsat na konci, že po debaklu v ligovém poháru přišla další porážka.... Vždyť v poháru Lyon prohrál jen 0:1, tak jaký pak debakl???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele