22. kolo
23.01.2008 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - FC Lorient 2:0

Souboj lídra soutěže z Lyon a týmu FC Lorient skončil podle očekávání v prospěch domácích. Vítězství 2:0 zařídili mistrovskému celku Benzema a Ben Arfa.

Jenže byli to hosté, kdo si vytvořil první příležitost. Rafik Saifi se rozhodl vypálit na domácího brankáře z dobrých dvaceti metrů a jeho nepříjemný pokus musel na čáře likvidovat bek Lyonu Sebastien Squillaci. Hosté odpověděli dvěma šancemi. To se o branku pokoušeli Fred a Kim Kallstrom, jenže pokusy obou hráčů hostující golman zlikvidoval. Skoro po půlhodině se však domácí konečně dočkali. Toulalan s Fredem perfektně zakombinovali a vytvořili tím tak prostor pro Ben Arfu, který parádním volejem poslal domácí do vedení. Za pět minut byli domácí blízko dvoubrankového vedení, jenže Benzema trefil jen břevno. Po poločase byli spokojenější hráči Lyonu.

Hostující gólman Audard se v zápase hodně nadřel a na začátku druhé půle musel znovu skvěle zasahovat. Nejprve sice jen pozoroval další Benzemovu střelu do břevna, ale následnou dorážku Freda pak perfektně zlikvidoval. Přesto byl v zápase ještě jednou překonán. Patnáct minut před koncem zápasu Kallstrom našel snaživého Benzemu a ten tentokrát v souboji s gólmanem hostí uspěl a najisto už rozhodl o utkání. Deset minut před koncem zkusil štěstí ještě Yann Jouffre, ale Coupet byl pozorný a Lyon se i díky jemu udrží na absolutní špičce tabulky Ligue 1.

Autor: Michäel März / soccernet.com, lfp.fr

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

marně hledám Baroše

Reagovat
smazaný uživatel

A co čekáš? Ten je na odpis.

Reagovat
smazaný uživatel

Baros to bude mit jeste kotel tezke nez si vas ziska zpatky... Skoda ze prisel Delgado a Fred zas pryc . By se baros mozna prosadil. Ale ted je tak zraly na ten Portsmouth....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele