Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 1, 4. kolo
14.06.2022 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Andrij Jarmolenko (© AFP)

Ukrajina poprvé v Lize národů inkasovala, doma plichtila s Irskem

Ukrajina sice po dvou úvodních vítězstvích poprvé v první skupině béčkové ligy ztratila body, i tak se však udržela na prvním místě. Irsko po bídném vstupu do této soutěže přece v dalších dvou utkáních zabralo a po jasném skalpu Skotska urvalo cennou plichtu na neutrální půdě v polské Lodži. Hosty poslal do vedení Nathan Collins, za domácí odpovídal Artem Dovbyk.

Jestliže před pár dny v Dublinu působila Ukrajina v prvním poločase daleko aktivněji než její protivník, pak v nynějším duelu tomu tak nebylo. Bylo možná vidět, že v nohách má přece o jeden zápas navíc než Irsko, takže až na pumelici Malinovského, kterou zlikvidoval brankář Kelleher, si v útoku obecně kreativně moc nepočínala. V 17. minutě se taktéž poprvé ozývali hosté, a to prostřednictvím Parrotta, jeho hlavička ze slušné pozice každopádně nebyla přesná.

Ve 22. minutě se pokoušel změnit bezgólový stav Mykolenko, ovšem jeho šanci zastavil stále pozorný Kelleher, a na opačné straně se ve 31. minutě Irové již zaradovali z vedení. Možná že ani sám Collins nečekal, když se vrhnul odvážně středem hřiště až do vápna, že nakonec jeho sólo bude tak úspěšné. A jakmile se ocitl v blízkosti gólmana Riznyka, v koncovce nezaváhal.

Vstup do druhého dějství nicméně ostrovnímu celku vůbec nevyšel, Ukrajinci ve 47. minutě srovnali stav, takže jeho snahy na plnohodnotný revanš proti rivalovi, který mu před pár dny připravil v pořadí druhou porážku v Lize národů, se dost zkomplikovaly. Jarmolenko podnikl výpad po pravé straně, počkal si, až mu do pokutového území sběhnou jeho spoluhráči, poté si vybral svou přihrávkou na zadní tyčce Dovbyka, jenž pak velmi lehce zacílil za Kellehera. A jako by pak nerozhodné skóre vlastně oběma týmům vyhovovalo. Do vyloženějších šancí se v podstatě už nepropracovaly, stěží se tak již celá situace mohla zásadně pohnout kupředu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele