Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 1, 5. kolo
22.09.2022 20:45 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

Oslavy tureckých reprezentantů (© AFP)

Turecko sice poprvé zaváhalo, ale i divoká remíza s Lucemburskem mu stačí na návrat do Ligy B

Doposud suverénní Turecko nepředvedlo v Istanbulu úplně optimální výkon a po většinu zápasu prohrávalo, nicméně hned třikrát dokázalo smazat jednobrankové manko s největším konkurentem z Lucemburska a po nerozhodném výsledku 3:3 si zajistilo návrat do Ligy B. I přes vůbec první ztrátu ve skupině 1 Ligy C vévodí tabulce se třinácti body a právě před svým čtvrtečním rivalem už má náskok nedostižných pěti bodů.

Ani jeden výběr nebude mít ve svém závěrečném utkání o co hrát. Turecko se s tímto ročníkem rozloučí na půdě Faerských ostrovů, naopak Lucembursko přivítá Litvu a vzhledem k tomu, že má před třetím týmem tabulky náskok tří bodů a také lepší bilanci vzájemných duelů (1:0, 2:2), tak o současné postavení již přijít nemůže. Jasný outsider začal naprosto skvěle a po necelých deseti odehraných minutách nečekaně skóroval.

Do vedení ho dostal Marvin Martins, jenž využil obrovského nedorozumění mezi obráncem Elmalım s brankářem Çakırem a sám před zcela odkrytou brankou nezaváhal. Svěřenci německého trenéra Stefana Kuntze však na sebe nenechali čekat s odpovědí příliš dlouho a krátce po čtvrthodině hry poprvé srovnali krok z pokutového kopu, který nařídil německý rozhodčí Stieler za nedovolený zákrok na unikajícího Aktürkoglua.

Na penaltový puntík si následně postavil balón Cengiz Ünder a gólmana Morise s přehledem poslal na opačnou stranu. Avšak hosté v žádném případě nesložili zbraně a ztracený náskok si vzali zpět necelých deset minut před přestávkou. Útočník anglického Norwiche City Danel Sinani převzal finální nahrávku Borgese Sanchese po hrubce Ayhana a s naprostou přesností zamířil do protějšího spodního koutu domácí branky.

Jenomže neuběhly ani další dvě minuty a Lucembursko potkal druhý smolný moment. Do střely od pravého rohu pokutového území totiž nešťastně vložil nohu Maxime Chanot a nechtěně rozvlnil síť vlastní branky - 2:2. Zápas se následně na několik desítek minut uklidnil, hosté potřetí a naposledy udeřili v 69. minutě.

Gerson Rodrigues si počkal na přesně načasovanou pobídku střídajícího Bohnerta do středu šestnáctky protivníka a okamžitým přízemním pokusem z deseti metrů překonal marně se natahujícího Çakıra. Ale o osmnáct minut později měl poslední slovo turecký výběr, když konečnou remízu 3:3 zařídil nově příchozí İsmail Yüksek povedenou kroucenou ranou z dvaadvaceti metrů přímo k pravé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele