Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 4, 6. kolo
26.09.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bulharská reprezentace (© AFP)

Bulhaři díky druhé výhře za sebou obsadili konečné druhé místo

Severní Makedonie po porážce v Gruzii nakonec neudržela ve skupině 4 Ligy C ani druhou příčku, jelikož v přímém souboji s konkurenčním Bulharskem hrála od 14. minuty bez vyloučeného Todora Todoroskiho a po inkasované brance pět minut po změně stran prohrála nejtěsnějším poměrem 0:1. V tabulce tedy klesla na třetí příčku se sedmi body o bod právě za svého pondělního konkurenta.

Hosté naopak pod vedením bosenského trenéra Mladena Krstajiče udrželi neporazitelnost, v Lize národů zvítězili podruhé za sebou a s devíti body tedy poskočili na konečnou druhou pozici. Výběr vedený koučem Blagojou Milevskim začal naprosto katastrofálně a již po necelé odehrané čtvrthodině si výrazně zkomplikoval situaci. Todoroski totiž velmi tvrdě zasáhl podrážkou koleno Petkova a rakouský rozhodčí Weinberger mu bez váhání udělil přímou červenou kartu.

Domácí se i přesto mohli dostat do vedení přesně po pětadvaceti odehraných minutách, ale projektil Ristovskiho z dvaadvaceti metrů parádně odvrátil na roh pozorný gólman Naumov. Hosté sice nastoupili v hodně netradičním složení a na trávník se postavila velmi nezkušená základní jedenáctka, nicméně i přesto rozhodli o svém úspěchu v 50. minutě. Jediný gól pondělního utkání vsítil Kiril Despodov.

Pětadvacetiletý útočník Ludogorce Razgrad si po rychlém přečíslení dva na jednoho elegantně zpracoval na prsa centr Kirilova a z patnácti metrů zamířil přesně mezi nohy brankáře Dimitrievskiho. Bulharsko chtělo navýšit svůj náskok za dalších devět minut po rohovém kopu, jenže prudkou hlavičku Nedjalkova akrobaticky vykopl z brankové čáry dobře postavený Bejtulai.

Severní Makedonci mohli z ničeho nic vyrovnat v 61. minutě, nicméně volej Alioskiho odhlavičkoval do bezpečí Antov a Bulhaři si pak ve zbývajícím průběhu pohlídali těsné vedení až do samotného konce.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele