Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 2, 5. kolo
24.09.2022 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Gavin Whyte (© AFP)

Severní Irsko během posledních deseti minut otočilo utkání s lepším Kosovem

Kosovo se dnes na půdě Severního Irska ujalo vedení a objektivně hrálo minimálně v první polovině utkání lépe. Jenže mnoho svých šancí nevyužilo, zatímco Severní Irsko během posledních deseti minut otočilo skóre!

Jako první málem udeřilo Kosovo. Po dobré ráně Musliji totiž brankář Peacock-Farrell vyrážel míč jen do cesty dobíhajícího Rashicy, jenže ten byl svou šancí tak zaskočen, že nezakončil dobře. Milot Rashica byl strůjcem dalšího rychlého kontru, který málem skončil gólem. Jenže těsně před dobíhajícím Celinou míč dokázal vyrazit domácí brankář Peacock-Farrell.

Delší dobu se nic zajímavého nedělo, až ve 36. minutě se hostující Kosovo dostalo do další velké šance. Centrovaný míč od vápna od Celiny zachytil nehlídaný Rashani, jehož hlavička zamířila těsně nad břevno! Mnohem lepší pocit mohli mít hosté z 58. minuty. Zasloužené vedení vystřelil Kosovu útočník Vedat Muriqi, který byl i míče rychle a přesnou ranou nedal Peacock-Farrellovi šanci zasáhnout.

Jenže to nebylo všechno. Po hodině hry nejprve Muriqi vykopával hlavičku Johnnyho Evanse z brankové čáry. V 82. minutě ale Severní Irsko zabralo a svůj talk přetavilo ve vyrovnávací branku díky ráně Gavina Whytea, jemuž míč přihrál Shayne Lavery. Nadšení domácí fandové ale měli zažít ještě větší extázi. Ve druhé minutě nastavení totiž Whyte prchl po kraji s míčem, nahrál na Magennise a ten hlavičkoval přesně do levého rohu!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele