Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 3, 5. kolo
23.09.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Maďarska (© AFP)

Maďarsko je v Lize národů blízko Final Four! Venku porazilo mdlé Německo

Famózně se v dosavadním průběhu Ligy národů prezentuje Maďarsko, které na úkor jiných evropských gigantů směřuje za postupem do Final Four. A v posledním domácím utkání proti Itálii mu stačí pouze neprohrát, aby se tato hodně nečekaná skutečnost vyplnila. Ihned po losu třetí skupiny áčkové ligy maximálně odsuzovaný outsider totiž v pátém kole skolil Německo.

Když se oba celky střetávaly na EURO 2020 v základní skupině, málem Němci právě na úkor svého soka nepostoupili ani do osmifinále. Tehdy ještě situaci v Mnichově zachránili, teď ale v Lipsku ne. Definitivně tak na vedoucí příčce skončit nemůžou, maximálně se posunou ještě na druhou pozici, pokud na závěr skolí venku Anglii. Ještěže ta si v této soutěži vedla daleko hůře než Nationalelf, jinak by se za pár dnů v Londýně konal přímý, tuhý souboj o záchranu.

Opravdu jen ten fakt, že se Německo alespoň udrželo v Lize A na úkor doposud bezduchých Angličanů, snad může Die Mannschaft trochu těšit. Jinak se však nynější vystoupení opravdu nedá hodnotit nijak pozitivně. V prvním dějství se opravdu sotva propracovávalo do nějakých gólových šancí, ani v tom druhém se jeho hra natolik nezlepšila, aby znamenala odpověď na jedinou trefu Ád. Szalaie ze 17. minuty, který na bližší tyčce z velmi složitého postavení do soupeřovy brány usměrnil centr z rohového čtvrtkruhu, jenž mu servíroval parťák Szoboszlai.

Hosté po této brance nejančili, soustředili se na pozorné bránění a tahle taktika se ukázala býti tím správným nástrojem. Až ve 39. minutě se domácí poprvé zásadně ozvali, brankář Gulácsi však byl na hlavičku Müllera nachystán, přičemž v 51. minutě ho nepřelstil Sané a o pár chvil později ani Werner. V 60. a 87. minutě chtěl vyrovnávat i Kimmich, v koncovce ale neuspěl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat
REPLIKATOR

Němci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele