Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 3, 2. kolo
07.06.2022 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Jonas Hofmann (© AFP)

Německo nevyzrálo ani na Anglii a stejně jako s Itálií bere pouze bod za remízu 1:1

Německo oproti utkání s Itálií (1:1) netahalo proti vicemistrům Evropy z Anglie za kratší konec a díky trefě z kraje druhé půle dlouho drželo jednobrankový náskok, ovšem kvůli proměněné penaltě kanonýra Harryho Kana necelých deset minut před koncem nakonec o výhru přišlo a do tabulky třetí skupiny Ligy A si připsalo druhý nerozhodný výsledek v poměru 1:1. Albion naopak alespoň částečně odčinil úvodní senzační prohru z Maďarska (0:1).

Němci se po 2. kole nacházejí na třetí příčce se dvěma body, naopak Anglie i přes premiérový bodový zisk zůstává poslední čtvrtá bez jediné vstřelené branky ze hry. Úvodní dvacetiminutovka nic zajímavého nepřinesla, poté domácí tým z ničeho nic rozvlnil síť. Pozdější hrdina Jonas Hofmann převzal propadlý centr z vlastní poloviny a po více než třicetimetrovém sólu zamířil do pravého spodního růžku, ale jeho gól přeci jen nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu.

Vzápětí na opačné straně mohl otevřít gólový účet Kane, když se po rohovém kopu Trippiera z levé strany opřel do odraženého balónu, jenže z hranice brankového území trestuhodně přestřelil domácí branku. V poslední minutě úvodního dějství ještě zahrozil Musial, avšak jeho dělovku z hranice pokutového území brilantně zlikvidoval brankář Pickford. Svěřenci trenéra Hansiho Flicka se dostali do vedení pět minut po přestávce.

Devětadvacetiletý záložník Borussie Mönchengladbach Hofmann obdržel vynikající kolmici do volného prostoru od Kimmicha a z deseti metrů z otočky chladnokrevně propálil naprosto bezmocného Pickforda. Zhruba o dvacet minut později mohl pojistit náskok mírného favorita zkušený Thomas Müller, nicméně jeho projektil z první parádně zneškodnil hostující strážce, jenž si vzápětí poradil i s přízemním pokusem kanonýra londýnské Chelsea Wernera.

Anglie v závěrečné čtvrthodině zákonitě přidala a v 77. minutě se chtěla dočkat kýženého vyrovnání, jenomže rozběhnutý Kane po přesně načasované nahrávce z levé strany nepřekonal ve skluzu fantastického gólmana Neuera. Neuběhlo však ani dalších devět minut a stejný hráč zařídil v Mnichově remízu.

Rüdiger totiž ve vyložené brankové příležitosti poslal k zemi unikajícího forvarda Tottenhamu a španělský rozhodčí Carlos del Cerro nařídil po přezkoumání videozáznamu pokutový kop, domácímu obránci navíc udělil žlutou kartu. K nařízené penaltě se postavil právě tradiční exekutor Kane a bezmocného Neuera poslal na opačnou stranu. Německo již v sobotu zavítá na půdu nevyzpytatelného Maďarska, Angličané se v repríze finále uplynulého ME pokusí vyzrát na Italy.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele