Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 3, 3. kolo
11.06.2022 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Zsolt Nagy (© AFP)

Nedobytná Budapešť: Ani Německo tam nevyhrálo, Maďarsko s ním uhrálo remízu

V Budapešti se prostě nevyhrává vůbec, vůbec snadno. Poté, co v tomto městě padla před pár dny v Lize národů Anglie, se ze tříbodového výsledku zde neradovalo ani Německo, které na půdě outsidera třetí skupiny áčkové ligy uhrálo jen plichtu. Hosté si tedy na své konto zapsali již třetí nerozhodný výsledek v řadě, přičemž jediný bodík je dělí od sestupové čtvrté pozice.

O všem podstatném se v tomto utkání rozhodlo už na samém začátku. Maďaři se ujali těsného náskoku v 6. minutě, když na pravé straně unikl Fiola, ten vyslal z krkolomnější pozice lehký oblouček do pokutového území, tam se německá brankářská jednička Neuer musela vytáhnout proti hlavičce Sallaie, jenže, bohužel pro hosty, akce jejich konkurenta pokračovala i nadále a k dorážce se bleskově propracoval Z. Nagy, jenž míč nasměroval nekompromisně pod břevno.

Útěcha z vedení ovšem domácím nevydržela opravdu nikterak dlouho. Ihned v 9. minutě si po dlouhém nákopu stopera Schlotterbecka za obranu zaběhl Hofmann, který byl u balónu dříve než vyběhnuvší gólman Gulácsi, takže ho snadno obehrál, a zacílil následně do zcela prázdné brány. A i když se po úvodních momentech mohlo zdát, že další změna skóre na sebe nenechá dlouho čekat, nenastala nakonec až do závěrečného hvizdu sudího Josého Sáncheze. Ne že by si oba týmy svoje šance nevytvořily, tentokráte ale koncovka nebyla jejich silnou disciplínou.

Ve 12. minutě se zjevil Werner sám před Gulácsim, z blízkosti však na svého soka nevyzrál, a i kdyby ano, stejně by případná branka neplatila pro ofsajd. Na opačné straně se snažil uvádět na střeleckou listinu Szoboszlai ve 37. minutě z přímáku, jeho slušné zakončení se ovšem od Wernera, stojícího ve zdi, dostalo do zámezí. Ve 40. minutě mířil technicky na vzdálenější tyč Raum, avšak o kousek domácí bránu netrefil, a v závěru půle se musel pořádně vyčinit Neuer, poněvadž ho z tutového postavení ohrozil Fiola, jenž nakonec natrefil jeho nastavenou nohu. Čím více se blížil konec zápasu, tím gólových možností dost ubývalo, a druhé dějství obecně nebylo tak zajímavé jako první. Oba mančafty se ve finále musely smířit s konečnou remízou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele