Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 3, 1. kolo
04.06.2022 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Dominik Szoboszlai (© AFP)

Výhra po šedesáti letech! Maďarsko doma skolilo Anglii, rozhodl Szoboszlai

Vůbec poprvé od roku 1962 se fotbalisté Maďarska dopracovali k vítězství nad Anglií. Hosté odvedli před převážně dětským publikem v Budapešti výkon silně pod vlastní očekávání, za devadesát minut nevsítili jedinou branku a směrem dopředu opravdu hodně tápali. Naopak na opačné straně využil pokutový kop Dominik Szoboszlai, jenž tento mač Ligy národů rozhodl.

Ve 3. minutě se snažili udeřit Maďaři, jenomže Sallaiovo zakončení ze střední vzdálenosti nemohlo zásadněji překvapit brankáře Pickforda. Ve 4. minutě se naopak poprvé ozvali také Angličané, Kane se pokoušel namířit balón ke vzdálenější tyčce, nicméně jeho pokus doletěl pouze do zámezí. Ve 12. minutě opětovně hrozili domácí, Négo šikovně prostrčil merunu až do vápna, Szoboszlai stačil v pádu vystřelit a až stoper Coady situaci řešil rázným odkopem.

I nadále bylo Maďarsko v ofenzívě nebezpečnější než jeho protivník, levačkou ve 29. minutě ostře vypálil Z. Nagy a Pickford musel být mezi třemi tyčemi zase v pohotovosti. Osm minut před obrátkou se na zadní tyči zjevil v solidním postavení Szoboszlai, na nějž poslal povedený dlouhý centr z pravé strany Négo, nakonec ovšem nedokázal balón levou nohou zdárně trefit.

Výběr Nemzeti Tizenegy pokračoval ve své pravidelné aktivitě i ve druhé půli, ve 49. minutě Sallai chytře sklepl hlavou míč pro Z. Nagyho, který ho nasměroval jen kousek vedle brány. I kdyby tam však přece mířil, gól by neplatil pro předchozí ofsajd Sallaie. V 66. minutě se již každopádně Maďarsko přece dočkalo své zasloužené odměny. Bránící James srazil ve vlastní šestnáctce k zemi Z. Nagyho, sudí Artur Soares Dias se jal ukázat na bílý puntík a nařízenou penaltu proměnil Szoboszlai, i když Pickford směr jeho střely vystihnul a natahoval se po ní.

Autor: Patrik Sandev / business-standard.com, whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 a po zápase si Angličani budou stěžovat na rasismus.

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
O.Giroud

diky Reece

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele