Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 3, 4. kolo
13.06.2022 16:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Další zklamání: Slovensko selhalo v Lize národů s Kazachstánem i podruhé

Trápící se Slovensko jakožto favorit nezvládlo odvetu s Kazachstánem, po porážce v Trnavě si nespravilo náladu ani na jeho půdě a jeho očekávaný návrat do béčkové skupiny se zdá být po červnovém reprezentačním srazu hodně v pozadí. Domácí v Lize národů urvali již své třetí vítězství a utvořili si před svým konkurentem před zářijovým programem čtyřbodový odstup.

Hostům se povedlo vystřelit na bránu jako prvním v tomto utkání, a to prostřednictvím Bera, jeho hlavička však nebyla přesná, přičemž gólman Šackyj si následně poradil se zakončením Rusnáka. Kazachstán si naopak svou vůbec první větší šanci vytvořil v 18. minutě a okamžitě ji přetavil v úvodní přesný zásah. Gabyšev od pravé lajny jenom tak nakopl balón vysoko do vzduchu směrem do pokutového území, nikdo z trojice bránících hráčů ve složení Gyömbér, Valjent a Pekarík se neodhodlal ho kopnout do bezpečí, možná až moc se soustředili na svého číhajícího soka Aimbetova, ale úplně zapomněli na zadní vrátka, takže Vorogovskyj skóroval.

Slováci se pokoušeli hned o úpravu stavu, dvakrát vypálil třeba Hrošovský, jednou nepřesně, pak druhý pokus polapil Šackyj, a neuspěl rovněž Duda, který svoje mířidla neseřídil správně. A ve 39. minutě se musel celek ze středu Evropy vypořádávat zase s dost nepříjemnou ranou. Z pravé strany vyslal Tagybergen pas do šestnáctky, Astanov v hlavičkovém souboji přetlačil strážce Kucku a překonal brankáře Rodáka. Bylo prostě jasně vidět, že Kazaši jsou ve velké herní pohodě. A že tak pozitivní nálada, jakou oplývali během tohoto reprezentačního srazu, se asi nevyskytla nikdy v jejich historii. Slovensko v Nur-Sultanu první poločas nezvládlo.

Každopádně blýskat na lepší časy se mu započalo na startu druhé půle. Rusnák totiž napravo moc dobře zapracoval, přenechal merunu za vápnem Berovi, jenž namířil přízemní pumelici nekompromisně do spodního rohu brány. Na vyrovnání ovšem nedošlo, Kazachstán do další tutovky svého protivníka nepustil a uhájil zisk tří bodů. Frustrace slovenského nároďáku se následně ještě projevila v 87. minutě, konkrétně u Dudy, který nastavil svou nohu vysoko a obránce Malyj pocítil naplno jeho podrážku kopačky. Červená karta byla zkrátka na místě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Albert Rusnák ml.

Tentokrát to už tým kozomrdom snáď spočítame...tip 1:3

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Jollae

Tragédi

Reagovat
REPLIKATOR

repete

Reagovat
norro6

Byť slovákom je za trest

Reagovat
Losinho

Kozomrdi > ovcomrdi

Reagovat
eleven11

Reagovat
icka

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Budú to na jeseň ešte ťažké boje, ale snáď to Céčko udržíme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele