Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 4, 5. kolo
23.09.2022 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Gruzie nakonec vyzrála na Severní Makedonii

Gruzie si doma poradila se Severní Makedonií, i když v zápase měla pasáže, kdy hosté dominovali. Jednu branku domácích si dali hosté sami a po hodině hry se prosadil mladý talent Kvaracchelija.

Gruzie vstupovala do utkání doma jako mírný favorit, i když Severní Makedonie už ukázala, že se jedná o hodně houževnatý tým, který umí potrápit. Hlavními osobnostmi obou týmů se stali zástupci italského calcia, domácí megatalent Chviča Kvaracchelija a hostující záložník z Neapole Eljif Elmas.

Jako první se do šance prodrali hosté. Kapitán Enis Bardhi našel pěkným pasem naskakujícího Darka Velkovskiho a s jeho hlavičkou měl brankář Mamardašvili co dělat. Mladý brankář španělské Valencie musel zasahovat i proti ráně Stefana Spirovskiho, který naštěstí mířil doprostřed brány. Přesto se o chvíli později usmálo štěstí právě na Gruzii.

Ve 35. minutě totiž hosté rozehrávali rohový kop a celá akce skončila smolným zásahem Bojana Miovskiho do vlastní brány!

Makedonci se téměř ihned po návratu ze šaten pokusili o srovnání a rána Eljifa Elmase měla rozhodně gólové parametry. Jenže brankář Mamardašvili měl dneska svůj den. Vlajku Gruzie po delší pasáži neaktivity se pokusil nést nejzářivější klenot země, neapolský fenomén Kvaracchelija. Jeho první ránu ještě brankář Dimitrievski vyrazil. Po hodině hry a jedné parádní nahrávce Budua Zivzivadzeho už se ale Kvaracchelija prosadil a pečetil vítězství domácích!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele