Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 4, 1. kolo
02.06.2022 18:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Gruzie proti Gibraltaru nezaváhala a trpaslíka evropské části porazila o čtyři branky

Gruzie v úvodním utkání nového ročníku Ligy národů plnila úlohu jasného favorita proti podceňovanému Gibraltaru a nakonec ho zdolala hladce po výsledku 4:0. Hosté se po celý zápas v podstatě jen bránili, a nebýt vynikajícího výkonu brankáře Coleinga, tak by byl rozdíl ve skóre mnohonásobně vyšší. V domácím dresu se postarali o všechny čtyři trefy různí střelci, Gibraltar za celých devadesát minut nevystřelil ani jednou mezi tři tyče.

Výběr vedený francouzským koučem Willym Sagnolem dominoval na trávníku od samého začátku a do vedení se dostal krátce po deseti odehraných minutách. Tsitaishvili vymyslel parádní kolmici do volného prostoru a nabíhající Chviča Kvaracchelija s přehledem skóroval povedeným lobem. Gruzie se v Tbilisi ještě více přiblížila ke své páté výhře v řadě za sebou ve 33. minutě, kdy měl přesnou mušku Guram Kašia.

Zkušený třiačtyřicetiletý obránce Slovanu Bratislava využil parádně zahrané standardní situace aktivního Kvaraccheliji a před poloprázdnou brankou se nemýlil. Tlak domácího výběru rozhodně neopadal ani po změně stran, naopak hosté jen zřídkakdy opouštěli své vlastní pokutové území a hned několik fantastických zákroků musel vytáhnout Coleing. Gruzínci přidali další dva zásahy v závěrečné pětiminutovce.

V 87. minutě potrestal chybnou rozehrávku protivníka Georges Mikautadze, jenž se zjevil sám před strážcem Gibraltaru a nekompromisně ho překonal přízemní střelou - 3:0. Vzápětí neuběhla ani minuta a gólový účet uzavřel Valeri Kazaišvili, když po nahrávce Lobzhanidzeho opět nedal bezmocnému Coleingovi žádnou šanci na úspěšný zákrok. Gruzie v příštím utkání skupiny 4 v Lize C zavítá do Bulharska, Gibraltar se pokusí překvapit Severní Makedonii.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, uefa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele