Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 4, 6. kolo
26.09.2022 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Chviča Kvaracchelia (© AFP)

Gibraltar statečně vzdoroval, nakonec však favorizované Gruzii podlehl

Čestně se Gibraltar rozloučil s Ligou C. Své poslední vystoupení na třetí nejvyšší úrovni soutěže sice nezakončil bodovým ziskem, avšak suverénovi skupiny 4 z Gruzie statečně vzdoroval celý zápas. Hosté nicméně jednobrankový náskok uhájili až do závěrečného hvizdu.

Na rozdíl od prvního vzájemného měření sil ve skupině, které v gruzínském Tbilisi skončilo výsledkem 4:0 pro domácí, chtěl Gibraltar tentokrát za sebou nechat lepší stopu. Nejlépe takovou, která by byla okořeněna o přesný zásah v soupeřově svatyni. Zprvu se však outsider musel bránit aktivnímu favoritovi, dobrý vstup do utkání přetavil v úvodní zásah v 19. minutě. Kvaraccheliju poslal v pokutovém území k zemi nedovoleně bránící Chipolina a sám faulovaný následně proměnil pokutový kop.

Inkasovaná branka však Gibraltar na lopatky nepoložila. Hned záhy měli domácí k dispozici sérii rohových kopů, která však vešla vniveč. Ovoce nenesla ani iniciativa z konce první půle. V mezičase kontrolovala tempo Gruzie, ani jí se ovšem nedařilo přidat přesný zásah. Štěstí se nicméně na hosty usmálo čtyři minuty po změně stran, kdy se mimo dosah gólmana Bandy trefil Citajišvili.

Poté se zdálo, že si Gruzínci snadno dojdou k výhře. Čtvrthodiny před uplynutím základní hrací doby ale jednu z mnoha pobídek aktivního Walkera zužitkoval Annesley, jehož trefu nakonec posvětil také videorozhodčí - 1:2. Dlouhé nastavení nabídlo Gibraltaru možnost k vyrovnání, hosté už však těsně vedení udrželi a jízdu za postupem do Ligy B završili se ziskem 16 bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / uefa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele