Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 3, 1. kolo
04.06.2022 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Černá Hora zavelela k výhře po obrátce, Rumunsko skolila o dva góly

Kouči Edwardovi Iordanescuovi první ostrá premiéra v soutěžním klání na lavičce Rumunska nevyšla. Do přestávky byl ještě stav nerozhodný, nicméně po ní Černá Hora zaznamenala dvě branky, a to zásluhou Stefana Mugošy a Marka Vukčeviče, a radovala se z výhry. Hned se tak dostala do čela třetí skupiny béčkové ligy, Finsko s Bosnou a Hercegovinou totiž remizovalo.

První poločas rozhodně nenabídl žádnou ofenzivní podívanou plnou šancí. Možná že skórovat mohl jen v 36. minutě Marušić, jeho pokus však hostující gólman Niţă lapil. Jinak ale bylo k vidění spíše hodně osobních soubojů, oba celky si opravdu nic nedarovaly, soupeřilo se o každý centimetr na hrací ploše. A o všem podstatném se rozhodovalo až ve druhém dějství, které zásadní změnu ve stylu hry nepřineslo. Každopádně se dvakrát zavlnila branková síť.

Větší radost přitom měli svěřenci trenéra Miodraga Raduloviče, kteří se ujali těsného vedení v 66. minutě. Vešović z pravé strany poslal centr na zadní tyčku, odtud Hakšabanović sklepl balón dozadu na Mugošu, který propálil Niţu. Rumunsko mohlo reagovat v 72. minutě, ovšem Alibecova střela se do branky nevešla. Nakonec domácí stvrdili zisk tří bodů v 87. minutě, to když perfektní práci odvedl u levé lajny Radunović, jenž vběhl do vápna, následně prostrčil míč na Mugošu, jeho zakončení ještě Niţă zachytil, jenže na dorážku Vukčeviće již nedosáhl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele