Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 4, 1. kolo
02.06.2022 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Bulharsko plichtilo se Severní Makedonií, sudí v závěru utkání odvolával penaltu

Souboj dvou blízkých rivalů z Balkánského poloostrova dopadl nerozhodně. Bulharsko se sice ujalo vedení v prvním poločase zásluhou Kirila Despodova, Severní Makedonie však po přestávce dokázala těsné manko stáhnout, a to díky trefě Milana Ristovského. Vstup do nové sezóny Ligy národů tak oba celky nemohou hodnotit ani negativně, ani vyloženě pozitivně.

Severní Makedonie byla zpočátku aktivnější, nicméně jakmile se její soupeř dostal do svojí první větší šance, okamžitě ji přetavil v gól. Ve 13. minutě si Despodov z levé strany seběhl blíže do středu, tam mu míč chytrým obloučkem ťukl do vápna Nedelev, a následný oblouček doputoval za brankovou čárou. Ani vracející se Velkovski už tomuhle inkasování nezabránil.

Ve 21. minutě se hosté hned snažili o vyrovnání, nicméně Bardhi svou střelou z blízkosti jen napálil do hlavy brankáře Mihajlova, přičemž ten se pak ze země zvedal opravdu hodně stěží. Jinak se Bulharsku poměrně slušně dařilo v defenzivních činnostech, jeho konkurent se prostě směrem dopředu velmi ztuha prosazoval. Přesto se nakonec krátce po obrátce dočkal odměny.

V 50. minutě v šestnáctce dobře operoval Elmas, bránící Čočev míč napálil do něj, ten se ještě přes teč krajního beka Turicova dostal až k Ristovskému, jenž již snadno překonal Mihajlova. V 60. minutě se pokoušel Alioski levačkou překonat Mihajlova, ten nicméně vytasil povedený zákrok. V samém závěru došlo ještě na jeden hodně zajímavý moment, arbitr Pignard nařídil pokutový kop poté, co si myslel, že Minčevovo zakončení trefilo ruku stopera Musliua, který se nacházel ve vlastním pokutovém území. Po shlédnutí videa však penaltu nakonec odvolal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, ffm.mk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele