Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 1, 6. kolo
18.11.2020 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Memphis Depay (© AFP)

Nizozemsko otočilo zápas s Polskem, i tak se na první místo nedostalo

Nizozemsko dělalo, co mohlo, aby ještě proklouzlo na první pozici tabulky, a popralo se tak o účast v Lize národů ve Final Four, získalo v Polsku tříbodový výsledek, jenže Itálie v souběžně hraném klání potvrdila roli favorita, skolila Bosnu a Hercegovinu a udržela se ve vedení. Domácí kvůli této prohře zůstali v tabulce na třetím místě, hosté pak na tom druhém.

Do utkání přitom lépe vstoupili svěřenci trenéra Jerzyho Brzeczeka, kteří mohli ve skupině rovněž usilovat za určitých okolností o metu vůbec nejvyšší, a k případné výhře dobře nakročili v 5. minutě, to když Jóžwiak po přihrávce Lewandowského unikl podél levé lajny, vnikl do vápna, kde míč zasekl na hranici brankového území, a odtud skóroval na bližší tyčku.

Hosty ovšem tahle inkasovaná branka nijak psychicky nepoložila a tlačili se velmi záhy za vyrovnáním stavu. Wijnaldum, autor dvou přesných zásahů z minulého klání proti Bosně a Hercegovině, se v pokutovém území ocitl ve vyložené pozici, avšak balón nasměroval jen do náruče gólmana Fabiaňského. A ve 14. minutě hlavičkoval těsně mimo domácí bránu Malen.

Šance střídala jedna druhou, a to na obou stranách, a v 17. minutě opětovně výrazně zahrozili též Poláci. Do šestnáctky vlétl zprava Placheta, který se snažil prostřelil brankáře Krula z poměrně složitého úhlu, ke své smůle ale orazítkoval jen brankovou konstrukci. Ve 40. minutě se pokoušel F. de Jong vyzrát na Fabiaňského, ten si však s jeho možností poradil.

I po přestávce si oba mančafty poměrně s pravidelností tvořily gólové příležitosti, do jedné z nich se propracoval ve 47. minutě po rychlém protiútoku stále aktivní Placheta, ze slušného postavení ovšem poslal merunu jen vedle kýženého prostoru třech tyčí. V 53. minutě se naopak ozvali taktéž Nizozemci, každopádně Depay se svým zakončením ve finále neuspěl.

V poslední třetině utkání jako by mužstvo kouče Franka de Boera začalo zásadně přebírat otěže tohoto střetnutí. V 63. minutě vystrašil Depay svým pokusem Fabiaňského, ten ještě v tomto případě odolal, o pár chvil později ho nezaměstnal Klaassen, poněvadž nemířil přesně, a v 69. minutě opravdu dosti nebezpečné podnikání Wijnalduma zastavil až ofsajd.

V 77. minutě se družstvo Oranje dočkalo asi své zasloužené odměny. Ve vlastním pokutovém území přistrčil bránící Bednarek zezadu Wijnalduma, sudí Grinfeld nařídil penaltu, a tu nekompromisní dělovkou proměnil Depay. V 84. minutě pak zařídil Nizozemsku konečné vítězství Wijnaldum, jenž svou hlavou zužitkoval centr z rohového čtvrtkruhu od Berghuise.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele