Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 1, 1. kolo
04.09.2020 20:45 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Rakousko si vyšláplo na Norsko a z Osla si odváží všechny tři body

Rakousko lépe zvládlo papírově vyrovnanou bitvu na půdě konkurenčního Norska a v Lize B si připisuje na konto první důležitou výhru. Hosté se dostali do vedení deset minut před poločasovou přestávkou a svůj náskok navýšili krátce po změně stran z nařízeného pokutového kopu. Domácí v polovině druhé části snížili a od tohoto okamžiku ožili, jenomže i přes několik slibných šancí na kýžené vyrovnání nedosáhli.

Svěřenci trenéra Franca Fody byli v pátečním duelu mnohem aktivnější od samého začátku, soupeře drtivě přestříleli a také měli míč častěji ve svém držení. V úvodním dějství však mnoho vyložených možností k vidění nebylo, v podstatě jedna jediná z 35. minuty znamenala vedení Rakušanů. Po dobré práci Schlagera se na levém křídle dostal k balónu Ulmer, jenž krásně odcentroval do předbrankového prostoru.

Tam na míč těsně nedosáhl bránící Ajer a k akrobatickému zakončení se tak propracoval Michael Gregoritsch, jehož střela pravačkou zapadla do levé šibenice. Hosté na začátku závěrečného poločasu kontrolovali průběh a druhou uklidňující trefu přidali v 54. minutě. Po obrovském závaru před brankářem Jarsteinem se dopustil nedovoleného zákroku Sander Berge a finský rozhodčí Gestranius bez váhání ukázal na penaltový puntík.

Nabídnutou příležitostí nepohrdl šestadvacetiletý útočník Lipska Marcel Sabitzer a svůj přízemní pokus usměrnil do levého spodního rohu, Jarstein i přes vystižení směru na balón nedosáhl. Seveřanům svitla naděje na bodový zisk o dvanáct minut později, kdy se trefil do černého teprve dvacetiletý klenot Borussie Dortmund Erling Håland. Ten zužitkoval přesně načasovanou přihrávku od střídajícího Sørlotha a krásnou tečí zamířil přímo k protější tyči.

Domácím tato branka vlila novou krev do žil, Rakušané se zatáhli na vlastní polovinu a snažili se hrozit z rychlých brejků. Jeden málem proměnili zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, ale po přečíslení tři na dva a nebezpečné bombě Baumgartnera předvedl famózní zákrok Jarstein, protože jednoruč vytěsnil míč do zámezí. V závěrečné desetiminutovce spálil dvě obrovské tutovky Berge. Nejprve trestuhodně hlavičkoval vedle pravé konstrukce a vzápětí jeho tvrdý projektil zaplachtil o decimetry mimo tři tyče.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele