Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 4, 5. kolo
14.11.2020 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Leon Goretzka a Leroy Sané (© AFP)

Němci s Ukrajinou otočili a jsou v čele

Nebyl to jednoduchý zápas, přesto se po něm Němci dostali do čela své skupiny. V Lipsku totiž proti Ukrajině zvítězili 3:1, ačkoliv po trefě Jaremčuka prohrávali. Vyrovnat pak dokázal Sané, o vítězství rozhodl dvěma zásahy Werner.

Už ve třetí minutě přišla obrovská příležitost pro naše západní sousedy. Přízemní centr z pravé strany proskákal až na zadní tyč k úplně volnému Maxovi, jenž místo zakončení ještě vracel pod sebe na Goretzku. Středopolaři Bayernu se však v dobré pozici výrazně vychýlila mířidla a bránu přestřelil.

Ve dvanácté minutě se tak do vedení velmi překvapivě dostali hosté. Zubkovova chytrá prostrkávačka do vápna sice byla bránícími hráči zablokována, série nešťastných odrazů ale vedla k navrácení balónu k přihrávajícímu záložníkovi. Jeho štěstěna pokračovala i nadále, když v pádu přihrál Romanu Jaremčukovi a ten z první rozvlnil síť.

Vedení Ukrajinců nevydrželo dlouho. Na polovině hřiště předvedl obrovskou chybu Zinčenko, který ztratil míč na úkor Goretzky. Ten pak vyslal z pravé strany nabíhajícího Leroye Saného, jenž prokázal skvělou techniku a umístěnou přízemní ranou na zadní tyč srovnal gólový účet utkání.

Vzápětí mohli Němci jít do vedení, zasloužené odměny se mohl dočkat předtím asistující Goretzka. Pjatov ale proti jeho pokusu předvedl výtečný zákrok. Výhodu tak Löwově družině dal až Timo Werner. Po Kochově přihrávce do vápna si Goretzka skvěle zpracoval a odcentroval právě na Wernera, na jehož hlavičku už čekala jen úplně prázdná brána.

Během úvodní čtvrthodiny druhé půle měl každý z týmů jednu gólovou příležitost. Nejprve výtečně vypálil Zinčenko, jehož pokus byl zblokován do brankové konstrukce, na opačném konci hřiště pak pobídl Sané Gnabryho, jehož střelu zastavil Zabarnyj. Uklidňující gól nakonec za Němce vstřelil Timo Werner. Ten se dostal k míči po Gündoganově skvělé práci ve středu pole a následném Ginterově centru, načež brilantním způsobem z otočky zamířil mimo dosah gólmana.

Ukrajinci ovšem nepolevovali a deset minut po obdržené brance podruhé v utkání orazítkovali tyč. Tentokráte z pravé strany vystřelil Marlos, jehož kroucenému pokusu chybělo jen pár centimetrů. Po zajímavé Goretzkově hlavičce přišla pro Východoevropany smůla do třetice, tentokráte zazvonil na Neuerovu svatyni Moraes.

Ukrajina nakonec vyrovnat ani snížit nedokázala a je tak odsouzena k boji o záchranu. Aby se jí to povedlo, musí v posledním zápase se Švýcarskem bodovat nebo prohrát o jednu branku při alespoň dvou vstřelených. Naopak Němci jsou momentálně první, tuto příčku pak udrží, pokud proti Španělsku uhrají alespoň jeden bod.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat
Pharrell

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele