Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga D - skupina 1, 1. kolo
03.09.2020 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lotyšsko se s Andorrou neprosadilo a získává pouze bod

Ani ve třetím vzájemném utkání v Lize národů mezi Lotyšskem a Andorrou nepadla jediná branka, oba celky se znovu rozešly smírně v bezbrankovém poměru a s tímto výsledkem rozhodně budou spokojenější hosté. Domácí výběr byl totiž na trávníku jasně lepší, outsidera přestřílel ve vysokém poměru 17:7 a míč držel z více jak šedesáti procent. Navíc krátce po změně stran zahrával pokutový kop, který však neproměnil.

Svěřenci trenéra Dainise Kazakevičse si výrazně zkomplikovali situaci zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy byl naprosto zbytečně vyloučen Antonijs Černomordijs a pak defenzívu jednoho z největších trpaslíků evropské kvalifikace již překonat nedokázali. Hosté za celých devadesát minut jedinkrát nevystřelili mezi tři tyče a tuto nepříznivou bilanci nezměnili ani v početní výhodě, i přesto získávají nesmírně cenný bod.

Lotyšsko ve čtvrtečním duelu kontrolovalo průběh hry a Andorru v podstatě k ničemu nepouštělo, nicméně průběh zápasu nebyl nikterak zajímavý a v prvním poločase se neurodila jediná vážnější příležitost. Deset minut po přestávce nařídil kyperský rozhodčí Christofi penaltu v jeho prospěch, když si ve vlastní šestnáctce příliš horlivě počínal Max Llovera a nakonec podrazil protihráče, míč si vzápětí postavil záložník Janis Ikaunieks.

Ten však v rozhodující chvíli naprosto selhal, brankář Gómes směr jeho razantní střely perfektně přečetl a balón vyrazil před sebe ke svým spoluhráčům. V následujícím průběhu se obrázek hry příliš neměnil, v 71. minutě předvedl naprostý zkrat Černomordijs. Ten po běžném nedovoleném zákroku upadl na zem a pak faulujícího protivníka nepochopitelně udeřil pěstí, Christofi mu nemilosrdně ukázal přímou červenou kartu.

Favorit se i přesto mohl dostat do vedení o osm minut později. Krásný centr ke vzdálenější tyči vymyslel Savalnieks, kde nejvýše do vzduchu vyskočil Cigaņiks a nebezpečnou hlavičkou orazítkoval levou konstrukci. V nastaveném čase mohl napravit své zaváhání u pokutového kopu Ikaunieks, jelikož z bezprostřední blízkosti zakončoval do téměř prázdné branky, jenomže gólovou radost mu překazil Vales famózním obranným zákrokem.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
srandamač

71'

Reagovat
REPLIKATOR

Další ostuda lotyšské fotbalu. Ti jsou naprosto směšní.

Reagovat
REPLIKATOR

*lotyšského

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele