Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 4, 2. kolo
06.09.2020 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Fredrik Jensen (uprostřed) (© AFP)

Geniální střídání zachránilo Finy od remízy s Iry

Irsko sice doma srdnatě bojovalo, ale na Finsko ani to nestačilo. Hosté měli zlatou ruku při střídání, protože utkání rozhodl právě střídající záložník Fredrik Jensen. Mladému hráči Augsburgu stačila k brance jediná minuta.

Dublin smutní, protože tři body si odváží finský sok. A myslím, že zcela po právu, protože od prvních minut byli hosté aktivnějším týmem. Jen zázrakem se nedostali do vedení už v desáté minutě. To si na míč za obranu naběhl Teemu Pukki a postupoval sám na domácího brankáře Randolpha, jenže ten předvedl parádní zákrok a svého soka zklamal, když míč vyrazil.

Rovněž Irové se směrem dopředu snažili něco vymyslet a brankář Hrádecký se musel několikrát zapotit. Jako třeba ve 14. minutě. Zpoza hranice pokutového území zakončoval Jayson Molumby, ale Hrádecký udržel jeho pokus v rukavicích. O pár minut později jej vyzkoušel také Callum O'Dowda, který pálil po nahrávce z pravé strany. Obrana Finska svému brankáři práci rozhodně neusnadňovala a častokrát musel hasit její lapsy.

Proti Dohertymu stihl vyběhnout z brány včas a zastavit akci Irska, stejně jako pak ránu Stevense. I po změně stran obránci Finska hojně využívali služeb a schopností svého brankáře, který se často zapojoval do jejich rozehry.

Connoly prošel po levém křídle na hranici pokutového území, odkud odcentroval do středu vápna, jenže Sparv si poradil a jeho vybídku zastavil. V 58. minutě se Aaron Connolly dostal k míči po další chybě finské obrany, pádil s ním na bránu Hrádeckýho, jenže trefil pouze boční síť. Na opačné straně si kanonýr Teemu Pukki naběhl na oblouček na polovinu soupeře a skvěle si pokryl míč tělem, jenže místo střely špatně nahrával vzad.

A pak to přišlo. V 64. minutě byl ze hry stažen Pohjanpalo a do hry vpuštěn mladý záložník Fredrik Jensen. Stačilo mu pár vteřin na to, aby si naběhl na zadní tyč a krásnou nahrávku Pukkiho dostal do sítě - 1:0. V závěru utkání brankář Randolph držel šance svého týmu nad vodou, když vytáhl ránu Alha nad břevno a vzápětí Duffyho hlavička prolétla jen těsně nad břevnem té finské svatyně.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele