Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 2, 2. kolo
07.09.2020 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Ryan Christie (© AFP)

Bez bodu, ale se ctí. Čeští náhradníci se Skoty smolně prohráli

Velmi sympatickým výkonem se prezentovala v Lize národů skupina českých náhradníků, kteří museli zaskočit za rozpuštěný původní výběr. I přes herní převahu a Peškem nabyté vedení ale ze zápasu se Skoty odchází bez bodu, skóre totiž dokázali otočit Dykes a Christie.

Trenér David Holoubek vyslal poměrně zkušenou základní jedenáctku. Před brankářem Mandousem operovali jeho spoluhráči ze Sigmy Hubník s Jemelkou, na krajích obrany zase nastoupili hráči patřící Slavii - Holeš se Zeleným. Ve středu zálohy se představili Jánoš, Havlík a Budínský, křídelní pozice obstarávali loňští spoluhráči z Liberce Pešek s Malínským. Druhý jmenovaný pak měl na hrotu svého aktuálního parťáka ze Slavie Tecla.

Češi začali velice sympaticky a v jedenácté minutě se jim dostalo zasloužené odměny. Holešem vybojovaný míč se dostal k Teclovi, jeho zdařilá průniková přihrávka našla za obranou Jakuba Peška. Debutant v reprezentačním dresu si počínal jako zkušený mazák a dloubáčkem poslal míč do sítě. Peška tento gól nabudil a zanedlouho mohl udeřit podruhé, tentokráte jeho střelu Marshall vytěsnil na rohový kop.

Po čtvrtině utkání se musel poprvé výrazněji vytáhnout Mandous. Palmerovo zakončení vyrazil k Christiemu, jehož dorážku olomoucký brankář rovněž zneškodnil. V sedmadvacáté minutě ale už přišlo vyrovnání. Palmer z pravé strany vyslal do vápna střílený centr, který přizvednul Lyndon Dykes a tím Mandouse překonal. Holoubkovi svěřenci mohli i tak jít do šaten s vedením v zádech, Jánošovu výtečnou střelu ale neméně dobrý gólman Marshall vytáhl mimo prostor tří tyčí.

Začátek druhé půle vyšel lépe ostrovnímu celku. Nejprve ještě Čechy zachránil skvělým obranným zákrokem Hubník, jenž zablokoval do brány letící Christieho střelu. Nedlouhou poté ale Malinský v souboji fauloval Robertsona, načež sudí trochu přísně nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se zhostil Ryan Christie a se štěstím procpal míč přes Mandouse do sítě.

Domácí výběr se okamžitě pokoušel o vyrovnání a blízko mu byl Roman Hubník. Odražený míč po standardní situaci napálil o kousek nad. Vzápětí Tecl vybojoval přímý kop ze zajímavé pozice. K němu se postavil Havlík a skvělou ranou poslal míč do brankové konstrukce. Pětadvacet minut před koncem mohl být Stanislav Tecl za hrdinu, jenže po Peškově zakončení a Marshallově zákroku nedokázal usměrnit míč do odkryté klece.

Blízko brance byl i Hubníkův kolega ze stoperské dvojice a spoluhráč ze Sigmy Jemelka. Ten po Zeleného sraženém pokusu poslal balón o kousek nad břevno. Pár centimetrů chybělo i na druhé straně Patersonovi, jenž se dostal za naši obranu a po zemi zakončil o kousek za vzdálenější tyč. Obrovskou smůlu měli Češi v samotném závěru základní hrací doby. Potočným zahraný rohový kop našel Růskovu hlavu, od níž se míč odrazil do tyče.

Jelikož ani ze závěrečného tlaku branka nepadla, odvezli si Skoti z Olomouce tři body. Díky tomu nyní vedou se čtyřmi body tabulku s jednobodovým náskokem právě na český výběr.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (1116)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele