Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 1, 6. kolo
17.11.2020 20:45 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Černá Hora postoupila do Ligy B, Kypr čeká baráž o udržení

Černá Hora zvládla bez větších obtíží souboj s Kyprem, zůstala na prvním místě tabulky a postoupila do výkonnostně lepší béčkové ligy. Jeho soupeř, který potřeboval k posunu na třetí příčku bezpodmínečně vyhrát, naopak zahodil možnost zachránit se v Lize C a bude se muset rvát o setrvání v ní v dodatečné baráži, která je mimo jiné na programu v březnu roku 2022.

Dá se říci, že rozhodnuto o vítězi tohoto střetnutí bylo už po prvním poločase. Svěřenci trenéra Faruka Hadžibegiče vsítili během zhruba úvodní půlhodiny hned tři branky a jejich protivník na tři velké rány nedokázal odpovědět. Po přestávce Černohorci přidali ještě jeden přesný zásah, a připsali si tak na své konto nejvyšší vítězství v letošním ročníku Ligy národů.

Mužstvo trenéra Johana Walema vážně nijak nezářilo už od úvodních chvil tohoto utkání. Již ve 14. minutě se domácí ujali vedení, to když Vukčevič z pravé strany vyslal centr na hranici brankového území, odkud nedůrazně bráněný Jovetič hlavou pohotově skóroval. Ve 25. minutě se na střeleckou listinu zapsal též Boljevič, jenž zužitkoval účelně rychlý protiútok.

A jen o tři minuty později Černá Hora udeřila gólově ještě potřetí. Jovetič vymyslel ve středu pole ukázkovou dlouhou přihrávku, od středové čáry našel za obranou naběhuvšího si Boljeviče, který do vápna podnikl jen krátkou vzdálenost, tam opravdu lehce obešel brankáře Demetrioua a před prázdnou bránou se z blízkosti jednoduše nemohl zmýlit v koncovce.

Ani ve druhém dějství se Kypr nezmohl na nějakou zásadnější akci, kterou by se dostal zpátky do tohoto pro něj hodně nepovedeného zápasu. Naopak v 60. minutě družstvo z Balkánského poloostrova přidalo ještě jednu pojišťující branku. Jovetič vyslal další mistrný pas, stoper Laifis ho nedokázal zachytit a Mugoša pak bez problémů překonal Demetrioua.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele