Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 1, 3. kolo
11.10.2020 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bosna a Hercegovina remizovala bez branek s Nizozemci

Bosna a Hercegovina doma remizovala s Nizozemci, branky se diváci nedočkali ani jedné. Zejména z pohledu Oranjes jde o selhání, které ještě prohloubilo vznikající kritiku trenéra Franka de Boera.

Nizozemsku se od doby, kdy odešel trenér Koeman, trochu přestalo dařit. A dnes je nečekal snadný soupeř, protože Bosna byla hodně nasupená. Stále si totiž musela zvykat na zklamání v podobě neúčasti na příštím mistrovství Evropy. Domácí přeci jen trochu překvapili svého soupeře, když nechali na lavičce kanonýra Džeka. Hosté zase vsadili na mladé pušky jako Dumfries, De Jong nebo Malen.

A Nizozemsko jasně ukazovalo, že si umí plnit obranné povinnosti. Včas přerušovalo šance svého soka, ještě v zárodku. Takže se Bosna za prvních 12 minut prakticky nedostala k ohrožení hostující branky. Bosna se dopředu ale stejně vyloženě nehnala a spíš spoléhala na standardní situace. Drtivou většinu z nich zahrával "malý princ z Lyonu", záložník Miralem Pjanić. Ale Džeko mu ve vápně scházel.

První poločas rozhodně nenabízel tak zajímavou podívanou, jakou jsme čekali. Vepředu se Nizozemci netěšili takové lehkosti ani kvalitě, kterou předváděli pod nyní již trenérem Barcelony. Luuk de Jong sice na hrotu bojoval o každý míč, ale trpěl zoufale nízkou podporou spoluhráčů.

Ani Bosna se v ofenzivě zrovna neukazovala v ideálním světle a proto bylo nutné, aby dorazila její největší zbraň. Jenže útočník Edin Džeko se od nezrealizovaného přestupu do Juventusu spíš hledá a ani dnes nevypadal zrovna ve formě. V 69. minutě se právě Džekovi povedlo najít krásným pase Miralema Pjaniće, jenže někdejší klubový spoluhráč zakončil jen do spolehlivého brankáře Cillessena.

Obdobnou šanci na opačné straně spálil Luuk de Jong, jehož pokus nakonec nebyl tak tvrdý, jak by mohl a měl. Stejný útočník pak zahrozil i po rohovém kopu, jenže jeho hlavička narazila na umění brankáře Ibrahima Šehiće. Toho sice o pár chvil později De Jong překonal, jenže za něj se na poslední chvíli ukázal Todorović, jehož noha odvrátila nejhorší!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele