Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 2, 6. kolo
18.11.2020 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Mason Mount (© AFP)

Anglie rozdrtila Island 4:0

Na závěr skupiny si Anglie poradila s jistým sestupujícím Islandem v poměru 4:0. Konečné skóre je pro Islanďany poměrně kruté, ještě deset minut před koncem byl výsledek poloviční, ale dvě trefy Philipa Fodena určily konečnou podobu. V samotném utkání už o nic důležitého nešlo - Anglie postoupit nemohla a rovněž sestup Islandu byl hotovou věcí.

Přesto duel Albionu s bojovnými Islanďany sliboval zajímavou podívanou. Anglie byla velkým favoritem a tuto roli naplňovala od úvodních minut. V celém zápase měla přes 75% držení balónu a na branku hostů vypálila desetkrát, zatímco její soupeř ani jednou. Island už byl jistým sestupujícím a na britských ostrovech hrál především o čest.

Angličané udeřili poprvé po dvaceti minutách, kdy Foden rozehrál standardku a Declanu Ricemu stačilo trknout do balónu a Kristinsson se natahoval marně. Hned za dvě minuty zblízka zakončoval Saka a nebýt Kristinssona, bylo by to už o dva góly. Nicméně domácí byli hodně při chuti a Island svému osudu stejně neunikl. Ve 25. minutě se po špatném bránění obrany dostal k balónu Mason Mount a chladnokrevně zakončil. S Islandem to začalo vypadat hodně špatně, zvlášť když anglické nájezdy neutichaly. Foden ve svém zastřelování prověřil Kristinssona z malého vápna i ze střední vzdálenosti. Náhradník Rúnarssona měl v brance plné ruce práce a rozhodně si nemohl stěžovat na malou vytíženost.

Island neměl za první poločas vůbec nic a po přestávce logicky musel sáhnout ke změnám. Efekt to ale nemělo. V 53. minutě byl před pokutovým územím faulován Saka a protože provinilec Sävarsson již jednu žlutou kartu měl, následovala červená. Situace Islandu se o to víc zhoršila a jakékoliv naděje na návrat do zápasu byly nenávratně pryč.

Domácí, vědomi si své výhody, ubrali plyn a chvílemi to vypadalo, že na zbytek zápasu rezignovali. Nebyla to pravda, deset minut před koncem oživil skomírající tempo Philip Foden, který uklidil Sanchovu zpětnou přihrávku za záda Kristinssona. A to opora Manchesteru City ještě neřekla poslední slovo. O pět minut později si Foden navedl balón na střelu ze střední vzdálenosti a střelou k tyči zvýšil na 4:0. Anglie zvítězila naprosto bez problému a Island vyprovodila z elitní ligy o patro níže.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele