Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 4, 2. kolo
07.09.2020 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Litva zaskočila Albánii a veze z Tirany vítězství

Překvapivý výsledek se zrodil v Tiraně, kde Albánie nepotvrdila roli favorita a podlehla po nevalném výkonu s Litvou. Ta naopak prokázala, že minulá porážka měla spíše přízvisko smolná, tentokráte zaznamenala jeden přesný zásah, o který se postaral Donatas Kazlauskas, a rázem je tak situace ve skupině napínavá. Všechny čtyři celky totiž mají po třech bodech.

První poločas nenabídl příliš gólových příležitostí, a to ani na jedné straně. V ofenzivě se oběma týmům nedařilo tak jako v zápasech minulých, přičemž zatímco Albánci nakonec dokázali přetlačit Bělorusko, Litevci díky mizerné koncovce padli ve finále s Kazachstánem. Tentokráte útočná fáze značně vázla, minimálně tomu bylo tak v době před přestávkou.

Jako první se ozvali hosté, a to prostřednictvím Kazlauskase, jenž prověřil svou střelou připravenost brankáře Strakoshy, ten ovšem míč vyrazil do bezpečných míst. V 17. minutě vyzkoušel svou střelbu Lasickas, v tomto případě ale Strakosha nemusel být v pohotovosti, neboť balón zaletěl do zámezí. Poté zase zahrozil Kazlauskas, šanci však znovu neproměnil.

Jestli Litva vyprodukovala alespoň nějakou účelnou aktivitu směrem dopředu v rámci první pětačtyřicetiminutovky, pak Albánie vážně nikterak nezářila. Všudy všeho mohla udeřit snad jen ve 34. minutě, nicméně to by Sadiku musel vypálit přesněji. Sadiku chtěl změnit dosud bezgólové skóre také zkraje druhého dějství, avšak do jeho střely se vložil bránící Girdvainis.

Svěřenci trenéra Valdase Urbonase zaznamenali rozhodující moment tohoto střetnutí v 50. minutě. Parádně zužitkovali obrovskou hrubici Gjasuly, který ve snaze přihrát míč dozadu svým spoluhráčům pouze namazal do běhu stále hladovému Kazlauskasovi, ten následně obešel vyběhnuvšího Strakoshu a pár okamžiků na to velice pohodlně zaskóroval.

Marně se snažil inkasování zabránit vracející se kapitán Hysaj, ostatně působil stejně bezradným dojmem, promluvíme-li o nějakém případném zvratu celého utkání. V 59. minutě chtěl vyrovnat Sadiku, jenomže merunu nasměroval pouze nad břevno, Manaje pak v 66. minutě z přímého kopu vychytal fantastickým zákrokem pozorný gólman Švedkauskas.

Mužstvo kouče Edoarda Rejy se pak žádné odměny nedočkalo. Už v 86. minutě mohli Litevci definitivně stvrdit své vítězství, po dobré práci Sirgedase však Verbickasův pokus zablokoval dobře postavený obránce Mihaj. V 87. minutě navíc domácí dohrávali v oslabení, neboť Hysaj inkasoval druhou žlutou kartu a následně červenou za faul na Vorobjovase.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele