Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga A - skupina 2, 1. kolo
08.09.2018 18:00 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

Švýcarsko - Island 6:0

Až nečekaně hladké vítězství zaznamenalo Švýcarsko nad bojovným Islandem. Ostrované vůbec nepřipomínali obávané vikingy, kteří trápili nejednoho soupeře na nedávných šampionátech ve Francii a Rusku. Švýcarsko zvítězilo vysoko 6:0 a novému kouči Islanďanů Eriku Hamrénovi tak vstup do soutěže vůbec nevyšel.

Erik Hamrén se ujal týmu po mistrovství světa v Rusku a za poměrně krátko dobu se mu podařilo změnit tým k nepoznání. Island se Švýcary nedokázal držet tempo a byl horší ve všech herních činnostech a co je nejhorší, odpadla z něho i obávaná bojovnost.

Švýcarsko zkrátka Islanďany přejelo. Domácí reprezentace se ujala vedení už ve 13.minutě, kdy si ve vápně našel prostor ke střele Steven Zuber a ranou pod břevno nedal Halldórssonovi šanci. Za dalších deset minut už vedli Petkovičovo svěřenci 2:0. Halldórsson vyrazil volný přímý kop před sebe Schär pak okamžitě přiťukl Denisu Zakaríovi, který trefil odkrytou branku. Poměrně rychlé dvoubrankové vedení si domácí bezpečně hlídali a do šaten mohli přidat další branky. Halldórsson ale ve 41.minutě dobře vyběhl. Brankář Islandu ještě netušil, že se pro něj zápas stane noční můrou.

Krátce po změně stran musel po třetí lovit ze sítě, když ho parádní ranou z volného přímého kopu zaskočil Xherdam Shaqiri. V 67.minutě pak patičkou vysunul Seferoviće Fabian Schär a prvně jmenovaný utáhlou střelou k tyči dal na 4:0. Za další čtyři minuty před brankou nastavil placírku Ajeti a skóre začínalo nabývat hrozivých rozměrů.

Další pohroma pro Islanďany přišla osm minut před koncem. Opět to byla povedená akce z pravé strany a tentokrát se mezi střelce zapsal Admir Mehmedi. Šest inkasovaných branek, to od Islanďanů nikdo nečekal. Švýcaři vykročili do Ligy národů správnou nohou a ujali se vedení ve své skupině.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele