Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 4, 6. kolo
20.11.2018 20:45 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

Srbsko - Litva 4:1

Reprezentanti Srbska potvrdili v Bělehradě jasnou úlohu favoritů proti Litvě a přehráli ji hladce po výsledku 4:1. Proto se udrželi na první pozici se čtrnácti body, ani jednou tak neprohráli a zajistili si účast v dodatečném play-off o evropský šampionát v roce 2020. Navíc v LN postoupili do Ligy B, druhé Rumunsko za sebou nechali o dva body. Svůj góĺostroj proti Litvě rozjeli po přestávce, kdy se trefili do černého hned čtyřikrát.

Hosté se naopak s třetí výkonnostní kategorií loučí, v silné konkurenci nezískali v šesti utkáních ani jeden bod a s hrozivým skóre 3:17 padají do nejnižší ligy. V prvním poločase se diváci žádného gólu nedočkali, opravdovou podívanou viděli až po změně stran. Úvodní větší příležitost se zrodila po necelé půlhodině hry, kdy z dvanácti metrů střílel po zemi zcela osamocený Lukič, ovšem jeho pokus doprostřed branky ukryl v rukavicích gólman Šetkus.

Hosté mohli z ničeho nic udeřit zhruba deset minut před přestávkou, kdy po přímém volném kopu zakončoval ve skluzu z hranice brankového území Januševskis, ale skvělý zákrok vytáhl brankář Rajkovič a s pomocí břevna dostal míč ke svým spoluhráčům. Ihned na to hlavičkoval na druhé straně z dobré pozice Adem Ljajič a pravou tyč minul zhruba o metr. Jasný favorit úterního střetnutí šel do vedení v 51. minutě díky vlastní brance Arturase Žulpy.

Hostující záložník se po rohovém kopu z levé strany snažil odhlavičkovat balón do bezpečí, jenomže nešťastně ho usměrnil k tyči za záda bezmocně stojícího Šetkuse. Srbové se uklidnili za dalších sedm minut. Aleksandar Mitrovič si naskočil na parádní pas Živkoviče z pravého křídla a hlavou s pomocí země zamířil doprostřed branky. Litva přeci jen zdramatizovala tento duel v 64. minutě, kdy snížil Deimantas Petravičius.

Třiadvacetiletý záložník skotského Motherwellu po nejistém zákroku Rajkoviče předvedl parádní nůžky a zády k brance zamířil přesně k pravé konstrukci. Domácí si vzali dvoubrankové vedení zpět o osm minut později. Aleksandar Prijović se probojoval k hlavičce na hranici brankového území a obstřelil Šetkuse. Neuběhly ani tři minuty a gólový účet uzavřel Ljajič, jenž po kolmici za obranu od Prijoviče elegantně přeloboval vyběhnutého Šetkuse.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele