Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 4, 5. kolo
17.11.2018 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Srbsko - Černá Hora 2:1

Černá Hora i napodruhé podlehla ve velkém balkánském derby Srbsku a již nemůže usilovat o prvenství v tabulce. Domácí naopak získali možná klíčovou výhru, a pokud ve večerním duelu Rumunsko neporazí Litvu, o první místo je nikdo nepřipraví. Hosté zpackali hlavně první poločas, po přestávce se aspoň na vyrovnání prostě nezmohli.

Hosté se mohli ujmout vedení v 19. minutě. Mugoša si naběhl za obranu, vnikl do šestnáctky, na její hranici si narovnal balón na pravačku, jeho pokus ovšem dokázal vyrazit do bezpečí dobře reagující brankář Rajkovič. Pak už začali postupně otěže zápasu přebírat Srbové. A především poslední patnáctiminutovka prvního dějství patřila jednoznačně jim.

Po půlhodině hry se gólově prosadili poprvé. Tadič svou parádní dlouhou přihrávkou z levé strany uvolnil rozeběhnutého Ljajiče, ten se středem hřiště v podstatě řítil sám na brankáře Petkoviče a usměrnil balón po zemi přesně ke vzdálenější tyči. A jen o dvě minuty později se prosadil taktéž na bližší tyči Mitrovič, jemnou tečí zužitkoval centr Kolarova.

Ve 37. minutě sudí Alberto Undiano nařídil hodně kontroverzní pokutový kop ve prospěch Srbska. Vyhodnotil situaci asi špatně, neboť Matič ve vápně během střelby sám zakopl o trávník a upadl na zem. Mitrovič ale penaltou pohrdl, mohl se dostat se se šesti trefami do čela střelců Ligy národů, jenže balón obloučkem usměrnil jen nad břevno.

Do přestávky ještě domácí mohli ze dvou příležitostí svůj náskok navýšit, nicméně Maksimovič ve 44. minutě na zadní tyči orazítkoval pouze brankovou konstrukci a v nastavení vychytal Mitrovičovu hlavičku jednoruč Petkovič. Ve druhém poločase se Černohorci snažili o odpověď, ale stačili zaznamenat jen jeden gól.

V 59. minutě rozvlnil síť Mugoša, jenže jeho přesný zásah neplatil kvůli ofsajdu, a nutno podotknout, že i tenhle moment vyhodnocený ze strany rozhodčích byl hodně sporný. V 70. minutě se již Mugoša přece jenom dočkal, snadno využil přihrávky Kosoviče střelou do protipohybu Rajkoviče, ke kýženému úspěchu však tahle branka nevedla.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele