Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 3, 4. kolo
16.10.2018 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Slovinsko - Kypr 1:1

Fotbalisté Slovinska se z výsledkové bídy dosud neprobudili a v domácím zápase s Kyprem byli nakonec rádi, že odvrátili další hrozící porážku. Remíza 1:1 je ale pro Slovince málo. V utkání s Kyprem měli spoustu brankových příležitostí, ovšem jejich řešení bylo žalostné. Hosty poslal do vedení Fotis Papoulis a za Slovinsko srovnával sedm minut před koncem Nejce Skubić. Hlavní sudí rozdal v zápase celkem tři červené karty.

Byl to zápas, ve kterém mohlo domácí Slovinsko klidně zvítězit a to i výraznějším rozdílem. Obraně Kypru dělal obrovské problémy zejména záložník Atalanty Bergamo Josip Iličić, jenže žádná z jeho akcí gólem neskončila. Poprvé zaměstnal brankáře Panayiho už ve čtvrté minutě jedovatou střelou, kterou opora Kypru vyrazila. Iličić sám šance zakončoval i připravoval pro druhé a Panayi musel zase na přední tyči vyrážet střelu Crnigoje. Do třetice se pak ve 20. minutě po krásné individuální akci uvolnil Iličić, ale z jasné pozice těsně netrefil branku.

Převaha Slovincům k ničemu nevedla a ve 37. minutě hosté nečekaně udeřili. Vyhraný souboj ve středu hřiště vyústil v průnikovou přihrávku Margacy a neomylné zakončení Fotise Papoulise. Kypr vedl 1:0, ale ve druhém poločase ho ještě čekala těžká šichta. Slovince ovšem inkasovaná branka natolik zaskočila, že jejich aktivita z úvodu utkání byla ta tam. Z herní křeče je vysvobodili až sami Kypřané a to hloupým vyloučením Kastanose, který přesněji fauloval dvakrát a po dvou žlutých kartách musel do sprch.

Slovinsko pak obléhalo pokutové území Panayiho, ale dlouho nemohlo zakončit. Až sedm minut před koncem to domácím konečně vyšlo. Zajc vyslal lahůdkový oblouček za obranu a Nejce Skubić v náběhu a střelou z první srovnal na 1:1. Domácí pak vycítili šanci na zvrat, ale vše pokazilo vyloučení i na jejich straně. Josip Iličić ve skluzu fauloval a i on byl po druhé žluté kartě vyloučen. A tím červené karty ještě neskončily, v šesté minutě nastavení sestřelil protihráče Demetriou a sudí kyperského kapitána rovnou vyloučil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele