Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 3, 1. kolo
06.09.2018 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Slovinsko - Bulharsko 1:2

Slovinsko doma v Lublani podlehlo Bulharsku a do nové Ligy národů nevstoupilo ideálně. Náhradník za absentujícího Jana Oblaka, brankář Vid Belec, inkasoval dvakrát z kopačky Božidara Kraeva.

Bulhaři Slovince dokonale zaskočili a už ve třetí minutě šli do vedení. Vyhraný balón na polovině hřiště znamenal rychlý úprk na branku a Božidar Kraev se nerozpakoval a z dobré vzdálenosti zvolil přímou ránu na branku. Udělal dobře, Belec neměl nárok a Bulhaři vedli 1:0. Slovinsko zahrozilo po rohových kopech, avšak bezvýsledně, na druhé straně se zase neujala rána Popova. Aktivní začátek postupně polevil a až do čtyřicáté minuty nebylo k vidění prakticky nic. Ve 40. minutě se dočkali domácí Slovinci. Na rohový kop si naskočil Miha Zajc a prakticky zničehonic bylo vyrovnáno.

Slovinci pak vstoupili lépe do druhého poločasu, ale nadějnou standardku nevyřešili dobře. V 53. minutě zazdil velkou šanci Jasmin Kurtić, kterého parádně vychytal Iljev. Byl to klíčový zákrok zápasu, neboť vzápětí udeřilo na druhé straně. Belec neudržel skákavý balón a Kraev mohl dát svůj druhý gól. Bohužel pro Slovince se ukázalo, jak moc je citelná absence Jana Oblaka z Atlétika Madrid.

Domácí museli znovu dotahovat manko a proti zalezlím Bulharům to měli těžké. Šance se naskytly a Matavž měl dokonce dvě, ale Ilijev byl pokaždé na místě. V závěru zápasu už se vkrádala do hry Slovinců křeč a Bulhaři neměli problém výsledek udržet.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele