Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 1, 6. kolo
20.11.2018 20:45 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Skotsko - Izrael 3:2

Skotové slaví postup do vyšší ligy, protože si na domácí půdě nakonec poradili s Izraelem. Utkání, ve kterém nebyla nouze o velká dramata a zvraty, rozhodl hattrickem dnes famózní útočník James Forrest.

Skotsko v tomhle utkání hrálo o všechno. Nůž pod krkem mu držel Izrael, který přijel do Skotska jako vedoucí skupiny. Vzhledem k tomu, že Skotsko má horší vzájemné zápasy s Izraelem a bodově je na tom stejně jako jeho soupeř, muselo dnes bezpodmínečně vyhrát, aby si vzalo první místo s postupem.

Jeho plány ale ze začátku moc dobře nevypadaly. Už po devíti minutách se totiž do vedení dostal soupeř z Izraele! Zahavi našel přesnou nahrávkou Birama Kayala, který s balonem u nohy udělal několik kroků. Pak usoudil, že to půjde, a krásnou ranou poslal míč nechytatelně do šibenice!

Skotsko se nevzdalo a brankář Ariel Harush musel několikrát zasahovat s vypětím všech sil. Dlouho se však domácím nedařila koncovka. Až v minutě 34. se to povedlo. Rána Armstronga byla zablokována, ale míč se dostal přímo k Jamesi Forrestovi, který se z blízkosti nemýlil - 1:1. A to nebyl konec, protože o pouhých deset minut později Skotové otočili utkání! V rychlém kontru pokračoval Christie, který elegantně našel Jamese Forresta. Ten si i přes problémy při zpracování poradil a prostřelil brankáře Harushe!

Druhá půle začala poměrně nenápadně, bez větších zvratů a šancí. Izraelští hráči drželi míč na kopačkách a domácí skvadře ho moc nepůjčovali. Přesto se ale Skotsko dokázalo prosadit, když v 64. minutě poslal míč do vápna Fraser. Jeho nahrávku převzal dnes parádně hrající James Forrest, který prokličkoval mezi dvojicí soupeřů a bezvadně zkompletoval hattrick - 3:1.

Byla to nakonec trefa vítězná, neboť zkušený útočník Eran Zahavi dostal míč u vápna, popošel s ním o pár metrů a střelou do protipohybu překvapil brankáře McGregora! Ani kontaktní branka ale hostům nestačila, protože Skotsko vsadilo ke konci utkání na bezvadnou obranu a především s pomocí brankáře Allana McGregora ubránilo postupový výsledek!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele