Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 1, 2. kolo
10.09.2018 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Skotsko - Albánie 2:0

Skotsko dokázalo potvrdit úlohu favorita v domácím prostředí proti Albánii a díky dvěma brankám v úvodní polovině druhého dějství zvítězilo 2:0. V Lize C skupiny 1 se tak dostalo do čela a zvýšilo své naděje na postup do další fáze. Domácí reprezentace se totiž bodově dotáhla na svého pondělního rivala a předskočila ho díky lepšímu skóre. Hosté naopak nenavázali na tři dny staré vítězství 1:0 nad konkurenčním Izraelem.

Skotové byli od samého začátku mnohem lepším výběrem a dostali se do více gólových příležitostí. Již po necelých třech minutách napřáhl ze střední distance Callum McGregor a mířil velmi dobře pod horní tyčku, nicméně brankář Strakosha se vytáhl s parádním zákrokem a balón odvrátil na rohový kop. Domácí pokračovali v tlaku i nadále a konstantně rozjížděli jednu útočnou akci za druhou, podruhé vážněji zahrozili po čtvrthodině hry.

Russell nejprve těsně minul centr z pravé strany, následně stejný hráč vystřelil z levého křídla a napálil před sebou stojícího Berata Djimsitiho. Ve 25. minutě rozehrál přímý volný kop na zadní tyč McGregor a našel hlavu Mulgrewa, jenž posunul míč za obranu na Stevena Naismitha. Ten taktéž hlavičkoval zhruba ze dvou metrů, jenomže trestuhodně orazítkoval pouze bližší konstrukci. V dalších minutách byl na hřišti nejvíce vidět právě Naismith.

Jednatřicetiletý útočník nejprve po půl hodině hry netrefil o centimetry balón po pasu od Tierneyho. Vzápětí ve 41. minutě po přihrávce od McGregora propálil Naismith bezmocného Strakoshu, ale jeho trefa nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdu. Za další dvě minuty poprvé zahrozila Albánie, tvrdá rána Memushaje z hranice šestnáctky proletěla o decimetry mimo prostor tří tyčí.

Ihned po změně stran se Skotsko zaslouženě dočkalo. Po krásném centru Robertsona hlavičkoval Naismith do bránícího Djimsitiho a balón vzápětí zapadl za Strakoshu. V 51. minutě na opačné straně napálil Balaj zblízka jen nohu gólmana Allana McGregora a odmítl tedy vyrovnání. V 66. minutě selhal Balaj podruhé a ze středu šestnáctky pálil trestuhodně nad. Domácí přidali definitivní pojistku o dvě minuty později, kdy Naismith využil rohového kopu a podskočení Strakoshy, hlavou z osmi metrů pak nasměroval míč snadno do sítě.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele