Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 4, 4. kolo
14.10.2018 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Rumunsko - Srbsko 0:0

Srbsko mělo ideální šanci navýšit své vedení na čele skupiny, protože hrálo více než 50 minut v početní výhodě. Jenže rumunského brankáře Cipriana Tătăruşanua spolu s jeho obránci favorit překonat nedokázal.

Srbové trochu překvapili, neboť nechali jen na lavičce eso záložní řady, Sergeje Milinkoviće-Saviće. Před začátkem utkání byli Srbové jasným favoritem a doposud se jim povedlo ve třech zápasech ztratit jen dva body. Od prvních momentů bylo jasné, že právě Srbové budou tvořit hru a snažit se dostat domácí pod tlak. Staral se o to svými jedovatými centry například Dušan Tadić.

Jeho centry hledaly přirozeně dlouhána v útoku, Aleksandara Mitroviće. Tomu vydatně sekundoval také Nemanja Radonjić, jehož rychlost dělala potíže obráncům Tamaşovi se Săpunarem. Mozkem domácí hry byl Sparťan Stanciu, jehož přihrávky hledaly zejména útočníka Ţucudeana. Do první větší šance utkání se po dvaceti minutách dostal urostlý útočník Aleksandar Mitrović, který si naběhl za obranu a dostal parádní pas. Ve vápně zakončoval, jenže balon poslala pár centimetrů vedle!

O pár chvil se stejný hráč dostal do zakončení podruhé poté, co ve vápně upadl obránce Alin Toşca. Útočník Fulhamu však pálil jen do dobře postaveného brankáře Tătăruşanua. O pár chvil později se ke střele dostal Stanciu, ale opora Sparty pálila vedle. Pět minut před koncem první půle se Srbové dostali do další šance. Radonjić přihrával pod sebe na Gaćinoviće, který zakončoval ve skluzu mimo.

Ve 44. minutě udělal obrovskou chybu domácí veterán Gabriel Tamaş, který při pokusu o bránění kopl pronikajícího Gaćinoviće do hlavy a sudí mu okamžitě udělil červenou kartu! K tomu navíc dostali hosté šance zahrávat penaltu! K ní se postavil Dušan Tadić, jenže naprosto zklamal! Tadić dokonce vůbec netrefil bránu. Rumuny tak čekal hodně nepříjemný druhý poločas.

Převaha Srbů se ale nijak výrazně neprojevovala a to i proto, že si prakticky všichni domácí hráči dokázali plnit obranné povinnosti. Místo Gaćinoviće se na hrací plochu dostal Sergej Milinković-Savić, ale i na něj si obránci Rumunska dávali velmi dobrý pozor. Velkou zásluhu na konečné remíze bez branek má pak brankář Tătăruşanu, který vychytal rovněž samostatný únik Mitroviće!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele