Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 4, 5. kolo
17.11.2018 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Rumunsko - Litva 3:0

Rumunsko si sice dle předpokladů s Litvou poradilo, avšak nadále zůstává na druhém místě za vedoucím Srbskem. Domácí celek neměl na stadionu v Ploiesti s Litvou žádný problém a nakonec zvítězil jasně 3:0. Osud Litvy byl tímto zpečetěn, pobaltský tým sestupuje.

Litva měla jedinou možnost, jak odvrátit bezprostřední hrozbu sestupu a sice v Ploiesti zvítězit. Hosté začali v úvodních minutách aktivně, jenomže v 7. minutě si nepohlídali pas na Chipciua, jenž pak přihrávkou připravil jasný gól pro Georgeho Puscase. Národní stadion mohl slavit a Rumunům první branka velmi pomohla. O chvíli později měl na kopačce druhý gól Akexandru Marin, jenže ke své smůle orazítkoval jen tyčku. V 16. minutě zase brankář Šetkus výborně zasáhl proti hlavičce Puscase.

Rumunsko svého soupeře zcela evidentně přehrávalo a bylo jen otázkou času, kdy se mu podaří vstřelit druhý gól. Po půlhodině hry to ještě nepřišlo, protože přízemní ránu Keserüa zneškodnil Šetkus a těsně před koncem prvního poločasu Alexandru Maxim znovu orazítkoval jen brankovou konstrukci. Při Litvě stáli všichni svatí, jenže ne nadlouho.

Hned po změně stran to už Rumunům vyšlo. Ve 47. minutě vypálil sparťanský záložník Stanciu, přičemž Šetkus vyrážel jen před dorážejícího Claudia Keserü - 2:0 pro Rumunsko. To už s Litvou vypadalo hodně špatně, nehledě na to, že hosté nebyli směrem dopředu vůbec nebezpeční, brankář Tatarusanu nemusel řešit jediný vážnější moment před svojí brankou.

V 65. minutě byl osud utkání definitivně zpečetěn. Nicolae Stanciu předvedl výbornou kopací techniku a nádhernou střelou překonal Šetkuse potřetí. Jedinou šanci v celém zápase si Litva vypracovala až za rozhodnutého stavu v 76. minutě, kdy Tatarusanu vyrážel nepříjemný balón na břevno. Dvě minuty před koncem ještě uviděl červenou kartu Arvydas Novikovas, ale na samotný průběh utkání to už žádný vliv nemělo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele