Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 3, 1. kolo
06.09.2018 20:45 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Norové spalovali šance, přesto Kypr bez potíží porazili

Utkání mezi severem a jihem dopadlo lépe pro domácí Nory. Vikingové svého soupeře jednoznačně přehráli a po zásluze se radovali z vítězství. O obě branky domácích se postaral kapitán Johansen.

Domácí byli blízko ke skórování již po čtyřech minutách hry. Elyounoussi se postavil k exekuci přímého kopu a svou ránu nasměroval jen těsně nad břevno. Za pět minut se k hlavičce dostal Berge, avšak jeho hlavičku pokryl brankář Kypru Pardo. Ve 20. minutě poslal Elabdellaoui do úniku Johansena, jenž svůj úprk zakončil první brankou utkání, díky které se Norové dostali do vedení.

Na Johansena chtěl tři minuty nato navázat obránce Meling, ale vypálil pouze vysoko nad bránu. Za deset minut zkusil Meling znovu štěstí, tentokrát mu však pokus zblokoval protihráč Laifis. Tři minuty před přestávkou rozehrávali Vikingové přímý kop u pokutového území hostů. Johansen levou nohou zakroutil míč ke vzdálenější tyči a svým druhým zásahem opět rozradostnil domácí diváky.

Ostrovní celek chtěl na nepovedenou první půli zapomenout již tři minuty po změně stran, kdy střídající Efrem zaměstnal gólmana Norů Jarsteina. V 54. minutě si Pardo při rozehrávce nerozuměl se spoluhráčem, což málem vyústilo v třetí branku domácích.

Nudnější pasáž hry přerušil zhruba v polovině druhého poločasu kyperský Papoulis, jenž vypálil tvrdou ránu na Jarsteina, který si s obtížemi poradil. Vzápětí se na druhé straně ukázal King, který střelou placírkou protáhl Parda. Deset minut před koncem nacentroval Meling na zadní tyč, kde na míč těsně nedosáhl King. Za sedm minut si další centr, tentokrát od Fossuma, našel Elyounoussi, jenže hlavičkoval vedle.

Norové měli v druhé půli několik příležitostí na vstřelení třetí branky, pokaždé však selhali. Jednu z takových příležitostí spálil v 88. King, když sám postupoval na Parda, ale ve finální fázi selhal. Vikingové si i tak připsali první tři body do tabulky.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele