Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 3, 2. kolo
10.09.2018 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Malta - Ázerbájdžán 1:1

Nečekaný bod ze zápasu s Ázerbájdžánem získala Malta. Jihoevropský celek se dostal do rychlého vedení díky pokutovému kopu. Hosté sice rychle odpověděli, ale následně se na nic nezmohli a zápas bez patřičného tempa skončil konečnou dělbou bodů.

Začátek zápasu byl opatrný, přesto paradoxně došlo k první změně skóre. Hüseynov ve vlastním vápně podkopl Mifsuda a sudí odpískal ve prospěch Malty pokutový kop. Domácí celek měl jedinečnou možnost ujmout se vedení a Andrei Agius touto příležitostí nepohrdl. Penaltu suverénně proměnil a zajistil Maltě náskok.

Ten domácím ale dlouho nevydržel. Ve 25.minutě ještě Malťané ustáli Madatovovu tutovku, která skončila na tyči, ale hned o minutu později už se Ázerbájdžán radoval. Po volném přímém kopu Hogg balón vyrazil a dorážející Chalilzade srovnal stav. Do konce prvního poločasu byli Ázerbájdžánci mírně lepším týmem, ovšem žádnou větší gólovku si už nevypracovali.

Naopak v 50. minutě mohla opět udeřit Malta. Po centru na zadní tyči hlavičkoval do boční sítě Fenech. Tempo zápasu pak po hodině hry výrazně opadlo, přičemž diváci už žádnou stoprocentní tutovku neviděli. Zajímavou možnost měl snad jen Madatov, který hlavičkoval do míst, kde stál připravený Hogg. Ázerbájdžán se v posledních minutách zápasu nastěhoval do maltské šestnáctky, ale rozhodující branku se mu vstřelit nepodařilo.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele