Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 4, 3. kolo
13.10.2018 20:45 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Makedonie - Lichtenštejnsko 4:1

Makedonie během půlhodiny nasázela nebohým Lichtenštejncům tři branky, aby nakonec zvítězila jednoznačným výsledkem 4:1. Domácí víceméně splnili povinnost a zatím bez jediné ztráty suverénně vévodí svojí skupině.

Lichtenštejnsko i přes porážku zůstává na druhém místě. V zápase v Telekom Aréně ve Skopje chtělo být důstojnějším soupeřem, jenomže vůbec nezachytilo začátek. Makedonci se díky aktivnímu přístupu brzy dostali do vedení a vypracovaný náskok po zbytek zápasu kontrolovali.

Stadion ve Skopje se poprvé radoval v 10. minutě, domácí v červeném předvedli pohlednou akci na jeden dotek, doslova vyšachovali defenzívu Lichtenštejnců a Aleksandar Trajkovski uklidil balón k tyči. Vývoj zápasu navíc hostům nepřál, po půlhodině nejprve musel pro zranění střídat Aron Sele a chvíli na to vstřelila Makedonie druhý gól. Velezkušený Goran Panděv potáhl balón až před pokutové území, kde vysunul Trajkovskiho a ten druhou brankou v zápase pojistil domácí vedení. Než se Lichtenštejnci vzpamatovali, prohrávali už o tři branky. Goran Panděv se dostal k odraženému balónu a nekompromisní dělovkou napnul síť.

Lichtenštejnsko sice okamžitě snížilo, když Gubser vybojoval balón a volný Syhan Yildiz zpětnou přihrávku poslal do branky, ale do šaten šel spokojenější domácí celek.

Makedonie po změně stran vedení kontrolovala a v 67. minutě přidala navrch čtvrtou branku. Egzijan Alioski předvedl po nakrátko rozehraném rohu parádní individuální sólo a střelou na zadní tyč prostřelil i brankáře Büchela. Skóre se pak mohlo měnit ještě několikrát, ale žádná další branka už k vidění nebyla. Makedonie je po další výhře nadále stoprocentní.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele