Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 4, 6. kolo
19.11.2018 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Makedonie - Gibraltar 4:0

Makedonie potvrdila úlohu jasného favorita proti Gibraltaru a nakonec mu uštědřila vysokou porážku v poměru 4:0, i když ještě v polovině druhého dějství vedla o jediný gól. Vzhledem k remíze 2:2 v souběžně hraném duelu mezi Lichtenštejnskem a Arménií by si mohla dovolit i prohrát, nicméně neponechala nic náhodě a s patnácti body ovládla skupinu 4 o pět bodů právě před největším konkurentem z Arménie.

Díky tomu si zajistila postup do třetí výkonnostní kategorie a k tomu si zahraje i závěrečné play-off o EURO 2020, což je asi vůbec největší motivace. Makedonci měli od samého začátku jasně navrch a trpaslíka evropské zóny přehrávali ve všech ohledech. Ten však se svým celkovým působením nespokojen nebude, neboť překvapivě obsadil třetí místo se skvělými šesti body a poslední čtvrté Lichtenštejnsko za sebou nechal o body dva.

Domácí se ve Skopje poprvé ozvali po necelých deseti minutách hry, kdy gólman Cafer vyrážel tvrdou střelu do bezpečí. Ihned na to se hostující strážce blýskl proti ráně Alioskiho a vyrazil ji do strany. Po necelé čtvrthodině hry rozvlnila Makedonie síť zásluhou Iliji Nestorovskiho, ale branka nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení. Regulérní gól přišel až ve 27. minutě, kdy se trefil do černého Enis Bardhi.

Třiadvacetiletý záložník hájící barvy španělského Levante se na levém křídle zbavil bránícího Casciara a pak z šestnácti metrů parádně zamířil do vzdálenějšího horního rohu. Hosté si vytvořili svou největší možnost dvě minuty před přestávkou, jenže hned dvakrát netrefili prázdnou branku a odmítli tak vyrovnání. Krátce po hodině hry olízl tyč Nestorovski, stejný hráč dal svému výběru klid v 67. minutě, když po pasu Ristevskiho hlavičkoval z hranice brankového území k levé tyči.

Nestorovski byl nejnebezpečnějším domácím mužem i v dalším průběhu, čtvrthodiny před koncem neusměrnil balón ve skluzu mezi tři tyče. Poté Cafer zářil proti bombě Aleksandara Trajkovskiho, následně se podruhé v pondělím střetnutí trefil Nestorovski povedeným pokusem z hranice šestnáctky do levé šibenice - 3:0. Gólový účet uzavřel v nastaveném čase Trajkovski další výstavní střelou ze střední distance.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele