Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 2, 2. kolo
11.09.2018 20:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Maďarsko - Řecko 2:1

Maďarsko po pěti zápasech vyhrálo a drží si naději na udržení v Lize národů C. Z vyrovnaného zápasu nakonec odchází Řekové s prázdnou a spousta neproměněných šancí je může hodně mrzet.

Do zápasu vstoupili aktivněji hosté z Řecka, kteří byli před zápasem mírným favoritem. V 10. minutě prošel hostující Fortounis hravě mezi obránci Řecka, zaváhal však v koncovce a minul. Vzápětí se projevilo nepsané fotbalové pravidlo nedáš - dostaneš. V 15. minutě si hráči Maďarska několikrát přihráli hlavou kolem pokutového území Řeků a líbivou akci zakončil volejem do odkryté části brány Roland Sallai.

Atraktivní zápas ve vysokém tempu pokračoval i po prvním vstřeleném gólu. O tři minuty později se totiž po volném přímém kopu prosadil hlavou řecký obránce Kostas Manolas a srovnal tak skóre zápasu. Ve 23. minutě mohli navíc Řekové jít do vedení, ale Fortounis trefil po rohovém kopu pouze břevno.

V následujících minutách Řekové diktovali tempo hry a vytvořili si dvě vyložené šance. Do zdárného konce však svou šanci nedotáhl Christodoulopolos, ani po rohovém kopu Pelkas. A v 42. minutě znovu udeřili domácí. Technickou střelou z dálky se prezentoval László Kleinheisler a brankář Barkas si na míč ani nesáhl.

Do kabin se tedy šlo za stavu 2:1 pro domácí a Řekové si vyčítali spoustu neproměněných šancí. Do druhé půle nastoupilo Maďarsko s o poznání defenzivnější taktikou, která se jim však mohla rychle vymstít. V 52. minutě zahrával volný přímý kop hostující Kourbelis a trefil břevno. Maďarsko často faulovalo a pasivním výkonem si doslova koledovalo o inkasovaný gól.

Až v posledních deseti minutách začali Maďaři praktikovat aktivnější styl fotbalu a Řecko téměř k ničemu nepustili. Poslední šancí zápasu byla hlavička Papastathopoulose z 82. minuty, která mířila těsně vedle. Zápas tedy Maďarsko dokázalo dotáhnout do vítězného konce a udělalo výrazný krok k udržení se ve skupině C Ligy národů UEFA.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele