Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 2, 4. kolo
15.10.2018 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lucembursko - San Marino 3:0

Lucembursko se vzpamatovalo po sobotní porážce v Bělorusku (0:1) a nyní proti San Marinu nezaváhalo, jednoho z největších outsiderů evropské části podruhé zdolalo v poměru 3:0. Díky klopýtnutí svého největšího rivala se opět posunulo do čela tabulky skupiny 2 s devíti body a dvě kola před koncem má na něj náskok jednoho bodu. Hosté zůstávají na poslední čtvrté příčce s nulovým bodovým ziskem a s hrozivým skóre 0:13.

Domácí vstoupili do zápasu skvěle a vedoucí branku vstřelili již ve 4. minutě. Na levou stranu obdržel nahrávku Jänisch a poté krásně odcentroval ke vzdálenější tyči, kam si naběhl David Turpel a zblízka snadno usměrnil míč do sítě. Jasný favorit mohl zvýšit svůj náskok zhruba deset minut před přestávkou, tentokráte se ale vytáhl připravený brankář Benedettini a po přízemní střele odvrátil balón nohou do bezpečí.

V 51. minutě ojediněle zahrozili hosté a byli celkem blízko ke své první vstřelené brance v Lize národů. Po přímém volném kopu rozehraném nakrátko napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů Simoncini a kroutil míč k bližší konstrukci, nicméně plachtící gólman Schon vytěsnil balón konečky prstů na rohový kop. Za další dvě minuty vypálil na druhé straně Vincent Thill a jeho projektil z dvaceti metrů vyškrábl famózní Benedettini jednoruč nad horní tyčku.

Hosté si výrazně zkomplikovali situaci v 54. minutě. Gasperoni totiž udeřil loktem do obličeje Philippse, obdržel žlutou kartu, a protože už jednu měl z prvního poločasu, tak předčasně opustil hrací plochu. Vedení Lucemburska pojistil v 65. minutě Danel Sinani. Jednadvacetiletý záložník Dudelange zpracoval nahrávku od Barreira a vystřelil z dvaadvaceti metrů, jeho křižný pokus zapadl k levé tyči kolem marně se natahujícího Benedettiniho.

O osm minut později uzavřel gólový účet Thill. Teprve osmnáctiletý talent hájící barvy druholigových francouzských Mét obdržel zpětnou nabídku do volného prostoru od Turpela a z první ze sedmi metrů nekompromisně propálil hostujícího strážce, který čekal ránu do opačné strany. Ve zbývajících dvaceti minutách se střetnutí pouze dohrávalo a výsledek se tak neměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele